Handbal

Baia Mare e în semifinale! Încă o victorie în fața Brăilei

Băimărencele se felicită după calificare FOTO Dan Potor

Articol de Marian Ursescu  —  Saturday, 03 April 2021

După succesul din tur, maramureșencele s-au impus sâmbătă și pe teren propriu, Minaur Baia Mare-Dunărea Brăila 27-25 (în tur: 31-24). Prima semifinală din istorie, în a doua competiție europeană, pentru Minaur.

Dunărea Brăila a dat o replică mai bună în partida retur, de la Baia Mare, din sferturile de finală ale EHF European League. Echipa lui Neven Hrupec avea de recuperat marja de 7 goluri din meciul tur. A început bine, a condus cu 4-1 și a intrat la pauză cu un gol diferență: 14-13.

Aneta Udriștioiu, Mădălina Zamfirescu și Maria Kanaval au fost jucătoarele care au dat tonul la Brăila. Minaur a jucat parcă la rezultat, cu gândul doar la calificare. Interii Jovana Kovacevici și Jelena Lavko au fost din nou principalii oameni de gol. Brăila a greșit mai mult în repriza a doua, iar Minaur a profitat. A trecut la conducere și a reușit să mai câștige încă un meci, al șaselea în actuala ediție a EHF European League.

La meciurile directe, însă, cu Brăila, maramureșencele au un incredibil 13-0 în ultimii 8 ani, un meci încheindu-se la egalitate. „Brăila e o echipă pe care o cunoșteam foarte bine. Au venit la Baia Mare foarte motivate, dornice de a câștiga. Echipa mea a intrat un pic prea relaxată. Și în partea a doua, când am trecut la conducere, din nou ne-am pierdut concentrarea, am încercat mici fantezii. Cu bune, cu rele, important e că ne-am calificat. Așteptăm acum tragerea la sorți din 15 aprilie”, a declarat antrenorul Costică Buceschi.

Cu sau fără Final 4?

Federație Europeană de Handbal trebuie să ia o decizie până în 15 aprilie în ceea ce privește formatul competiției în semifinale. Normal a fost anunțat Final 4, cu semifinalele și finala în două zile consecutive. Nicio echipă nu și-a arătat însă interesul de a găzdui turneul. „Cheltuielile sunt foarte mari, Baia Mare nu e interesată de a găzdui Final Four-ul. Bugetul pentru sezonul viitor trebuie drămuit”, a anunțat antrenorul Costică Buceschi. 

Este pentru prima dată în istorie când Minaur se califică în semifinalele EHF European League, a doua competiție valorică. Echipa din Baia Mare a jucat finala Challenge Cup, a patra competiție în Europa, la acel moment, în 2003.

Minaur Baia Mare-Dunărea Brăila 27-25

Minaur Baia Mare 27 
Kovacevici 7, Lavko 4, Laslo 4, Seraficeanu 3, Blohm 2, L. Araujo 2, Burlacenko 1, Fujita 1, A. Popa 1, Polocoșer 1, Tănasie 1. Antrenor: Costică Buceschi 
Dunărea Brăila 25 
Udriștioiu 5, Kanaval 5, Zamfirescu 5, Dmitrovici 4, Czeczi 3, T. Araujo 2, Safta 1. Antrenor: Neven Hrupec

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.