Tenis

Bianca Andreescu, abandon în finala turneului Premier Mandatory de la Miami! Ashleigh Barty e noua campioană: „E crunt ce i se întâmplă”

Ashleigh Barty (24 de ani, 1 WTA) este câștigătoarea turneului Premier Mandatory de la Miami! Bianca Andreescu (20 de ani, 9 WTA) s-a retras în setul secund, la scorul de 3-6, 0-4, din cauza unor probleme medicale.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 03 aprilie 2021

Ashleigh Barty (24 de ani, 1 WTA) este câștigătoarea turneului Premier Mandatory de la Miami! Bianca Andreescu (20 de ani, 9 WTA) s-a retras în setul secund, la scorul de 3-6, 0-4, din cauza unor probleme medicale.

Bianca Andreescu a făcut un turneu mare la Miami, cea mai solidă prestație din toamna lui 2019, când cucerea unicul titlu de Grand Slam din carieră, la US Open. Canadianca a avut însă un parcurs solicitant, cu 4 meciuri consecutive de 3 seturi. Accidentările numeroase din ultima perioadă au lăsat semne, iar astăzi au recidivat. În setul secund, la 3-0 pentru Barty, a cerut intervenția medicului. A mai continuat doar două minute, apoi s-a retras. 

E crunt, da. Nu așa vreau să câștig un meci. Îmi pare rău pentru Bianca, a avut atât de multe accidentări, deși e foarte tânără. Sper să ne mai întâlnim și în viitor, tot în finale
- Ashleigh Barty, despre retragerea lui Andreescu

Ash, a fost extraordinar să joc cu tine, ești o persoană deosebită. Nu e modul în care mi-aș fi dorit să termin turneul, dar sunt foarte recunoscătoare că am ajuns în finală. N-aș putea să fiu mai fericită. Sunt foarte recunoscătoare și echipei mele, care m-a ajutat foarte mult. Vă iubesc foarte mult. Fanii sunt deosebiți. A fost grozav să fim aici. Vă mulțumesc că m-ați sprijinit pe toată durata turneului. Le mulțumesc tuturor care au făcut acest turneu posibil, tuturor sponsorilor, copiilor de mingi, arbitrilor. Nu a fost deloc ușor să mă ridic din nou pe picioarele mele, dar am continuat să-mi rămân fidelă mie însumi. Dacă ar fi să vă dau un sfat, ar fi doar să țineți capul în sus și să credeți în voi
- Bianca Andreescu

Barty, campioană din nou la Miami

Barty a controlat autoritar final. A reușit 20 de lovituri câștigătoare, în comparație cu cele 7 ale lui Andreescu, a servit precis și a cucerit al doilea titlul din carieră la Miami. În 2019 o învingea pe Karolina Pliskova, scor  7-6, 6-3. Surprinzător, e prima dată când australianca își apără un titlu. 

300.000 $va primi Ashleigh Barty pentru titlul de la Miami. Andreescu se va mulțumi cu un cec în valoare de 165.000 de dolari

Bianca Andreescu, urcare spectaculoasă în clasament 

Începând de luni, 5 aprilie, Bianca Andreescu va ocupa locul 6 în ierarhia WTA. Canadianca urcă 3 locuri, depășindu-le pe Karolina Pliskova, Serena Williams și Aryna Sabalenka.

VIDEO. Bianca Andreescu, calificare dramatică în finală: cum a învins-o pe Sakkari

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.