Liga 1

CALCULE pentru play-off: 3 echipe se luptă pentru ultimele două locuri! Se poate ajunge la egalitate în 3

FC Botoșani a câștigat meciul cu Viitorul, scor 1-0, și e ca și calificată în play-off. Rezultatul de astăzi a scos matematic din cursă 4 echipe.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 04 aprilie 2021

FC Botoșani a câștigat meciul cu Viitorul, scor 1-0, și e ca și calificată în play-off. Rezultatul de astăzi a scos matematic din cursă 4 echipe.  

FC Botoșani a ajuns la 41 de puncte datorită victoriei cu Viitorul și a frânt multe speranțe la play-off. Astra, FC Argeș, UTA și Viitorul au părăsit matematic bătălia pentru primele 6 poziții. Ultimele două locuri vor fi decise între formația lui Marius Croitoru, Academica Clinceni și Chindia Târgoviște.

Botoșani, Clinceni și Chindia, pentru locurile de play-off

FCSB, CFR Cluj, CS Universitatea Craiova și Sepsi, chiar runda trecută, și-au asigurat deja biletele pentru play-off. Botoșani și Clinceni au un avans important față de Chindia, dar încă au emoții. Cele două au câte 41 de puncte, 5 peste târgovișteni, care au însă o restanță, mâine, pe teren propriu, cu FC Voluntari.

  • FC Botoșani se califică matematic cu o victorie împotriva lui FC Voluntari. Merge în play-off și cu un egal, dacă Târgoviște nu face 6 puncte sau dacă Academica pierde ultimul meci.
  • Clinceni se califică matematic cu o victorie împotriva lui Dinamo. Se califică și cu egal, dacă Târgoviște nu face 6 puncte sau dacă Botoșani nu câștigă ultimul meci. Merge în play-off și cu un eșec, dacă Târgoviște nu strânge 6 puncte sau dacă Botoșani pierde.
  • Chindia e obligată să obțină 6 puncte în ultimele două runde, acasă cu Voluntari și în deplasare cu Argeș, pentru a putea visa la calificare. Odată îndeplinite aceste condiții are nevoie ca una dintre Botoșani și Clinceni să nu câștige în ultima etapă. Târgoviștenii au avantaj în meciurile directe cu ambele.

Scenariul SF: egalitate în 3

FC Botoșani, Academica Clinceni și Chindia Târgoviște pot termina la egalitate, toate cu 42 de puncte. În această situație s-ar lua în considerare clasamentul în 3, iar echipa lui Marius Croitoru ar rămâne în afară.

Cum s-ar putea ajunge la egalitate de puncte în 3: 

  • Remiză în Voluntari - Botoșani
  • Remiză în Dinamo - Clinceni
  • Chindia câștigă acasă cu Voluntari și în deplasare cu FC Argeș

Clasament Liga 1:

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.