Handbal

Minaur Baia Mare și-a aflat adversarele din Final 4! Ce urmează pentru maramureșence

FOTO Dan Potor

Articol de Marian Ursescu  —  duminică, 04 aprilie 2021

Minaur Baia Mare, Ikast, Siofok și Nantes formează careul de ași în EHF European League. Nu se știe încă în ce format se va juca în semifinale.

Minaur Baia Mare a fost creditată la începutul competiției de Federația Europeană de Handbal (EHF) cu prima șansă la câștigarea EHF European League, a doua competiție ca valoare în Europa. Cu 7 victorii și o singură înfrângere, maramureșencele au arătat excelent în acest sezon european, iar suporterii echipei așteaptă câștigarea trofeului.

De altfel, principalele favorite, alături de Baia Mare, s-au calificat și ele în Final 4: Siofok KC (Ungaria) și Ikast Herning (Danemarca). Siofok este formația care a câștigat ultimul trofeu, cel din 2019, anul trecut competiția oprindu-se în semifinale din cauza pandemiei. Și în acest sezon, deși a avut mari probleme cu banii, Siofok a avut un parcurs excelent în EHF European League: 7 victorii și un singur rezultat de egalitate. În "sferturi" maghiarele au trecut de rusoaicele de la Astrahan care au acceptat să joace ambele partide în Ungaria.

Minaur Baia Mare și-a aflat adversarele din Final 4

Ikast Herning este cea mai galonată echipă rămasă în competiție. Are în vitrină două Cupe EHF (2002, 2011), două Cupa Cupelor (2004, 2015) și Challenge Cup (1998). Ikast a pierdut și ea un singur meci în actuala ediție, câștigând 7. A patra echipă calificată este Nantes Atlantique. Este echipa care a eliminat Gloria Buzău în meciul decisiv pentru calificarea în grupă. Nantes a trecut în "sferturi" de Zvezda Zvenigorod, iar în actuala ediție a înregistrat 7 victorii și 3 înfrângeri.

Federația Europeană de Handbal trebuie să ia o decizie până în 15 aprilie în ceea ce privește formatul competiției în semifinale. Normal a fost anunțat Final 4, cu semifinalele și finala în două zile consecutive. Nicio echipă nu și-a arătat însă interesul de a găzdui turneul. "Cheltuielile sunt foarte mari, Baia Mare nu e interesată de a găzdui Final Four-ul. Bugetul pentru sezonul viitor trebuie drămuit", a anunțat antrenorul Costică Buceschi.

Citește mai multe știri din handbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.