Liga 1

FCSB - Craiova. Cojocaru era să-i „îngroape” pe roș-albaștri! Decizie total aiurea a „centralului”, în prima repriză de la Giurgiu

Momentul în care Ivan se împiedică de Miron

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 04 aprilie 2021

În minutul 21 al meciului FCSB - CS Universitatea Craiova, la scorul de 0-0, brigada condusă de Adrian Cojocaru a luat o decizie total greșită în favoarea oltenilor. 

Andrei Ivan a purtat o acțiune individuală în flancul drept, a fost oprit de Andrei Miron, în mod corect, însă Cojocaru a dictat lovitură liberă din marginea careului pentru olteni. Decizie total greșită din două motive:

  1. În primul rând, nu este fault. Miron îl deposedează corect pe atacantul Craiovei, singurul contact dintre cei doi producându-se ulterior, când stoperul lui FCSB, din inerție, se afla în cadere, iar Ivan s-a împiedicat de el.
  2. Apoi, dacă tot a considerat că Andrei Miron a comis o „infracțiune”, Cojocaru ar fi trebuit să dicteze penalty pentru oaspeți, întrucât duelul s-a petrecut în interiorul careului.

Din fericire pentru arbitru și pentru asistentul de pe acea parte Vladimir Urzică, faza nu s-a soldat cu gol pentru Craiova, deci nu poate fi vorba despre o viciere de rezultat. 

Decizie corectă la penalty-ul Craiovei

În minutul 60, Craiova a beneficiat de un penalty cu FCSB. De această dată, arbitrul Adrian Cojocaru a luat decizia corectă, Miron faultându-l în mod evident pe Ivan în careu. De la 11 metri, Cicâldău a fost blocat excelent de Andrei Vlad, care i-a ghicit intenția mijlocașului din Bănie.

Cojocaru nu se află pe lista de arbitri FIFA, delegarea lui la un astfel de duel fiind o totală surpriză înaintea partidei. 

Adrian Cojocaru
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.