Campionate

Valencia a ieșit de pe teren cu Cadiz! » Meci întrerupt 25 minute în La Liga

+14 Foto
Fundașul francez Mouctar Diakhaby (24 de ani) acuză că a fost victima unui atac rasist, în meciul dintre Cadiz și Valencia, din partea lui Juan Cala (24 de ani), apărătorul adversarei.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 04 April 2021

Fundașul francez Mouctar Diakhaby (24 de ani) acuză că a fost victima unui atac rasist, în meciul dintre Cadiz și Valencia, scor 2-1. Coechipierii lui au ieșit de pe teren în semn de protest. Meciul a fost întrerupt timp de 25 minute, apoi a fost reluat. 

În minutul 32, la scorul de 1-1, Mouctar Diakhaby a refuzat să mai rămână pe gazon, acuzându-l pe fundașul Juan Cala de rasism. Colegii de la Valencia au fost de partea lui și au abandonat meciul. După 25 minute, partida s-a reluat, dar fără Diakhaby. 

Din primele informații, francezul a fost extrem de afectat. A fost surprins plângând în vestiar. „Liliecii” l-au introdus în locul său pe Hugo Guillamón. Conform celor de la Marca, expresia folosită de Cala ar fi fost „negru de rahat”.

Diakhaby ne-a spus că a existat o insultă cu tentă rasistă. Am ieșit de pe teren, am vrut să protestăm, dar ni s-a spus că vom pierde cu 0-3 dacă nu revenim. Au fost niște cuvinte pe care nu pot să le reproduc.
- Jose Gaya, fundaș Valencia

FOTO. Valencia a ieșit de pe teren cu Cadiz!

  • FOTO: Imago & Capturi TV @Telekom Sport 1

Valencia, reacție oficială după scandalul de rasism

Valencia a reacționat oficial, printr-un comunicat: „Jucătorii și staff-ul au decis să revină pe teren, dar condamnă rasismul din întreaga lume, în toate formele sale! Spuneți nu rasismului”. 

Clasament La Liga: 

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.