Liga 1

CFR Cluj - Dinamo 1-0 » Campioana evită rușinea pe final și vine la 1 punct de FCSB! „Câinii”, decimați în Gruia

CFR Cluj - Dinamo 1-0 FOTO: facebook.com/cfr1907

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 05 April 2021

CFR Cluj a învins-o pe Dinamo, scor 1-0, în epilogul rundei cu numărul 29 din Liga 1. Campioana a jucat cu doi oameni în plus din minutul 37, însă a marcat de-abia spre final ('80), prin Omrani.

Prima repriză a fost marcată de cele două cartonașe roșii arătate de Marcel Bîrsan dinamoviștilor Paul Anton și Florin Bejan, amândoi fiind trimiși la vestiar pentru cumul de cartonașe galbene în decurs de 5 minute. Potrivit fostului mare arbitru internațional Ion Crăciunescu, eliminările reprezintă greșeli de arbitraj!

CFR și-a impus cu greu jocul. Chiar dacă „feroviarii” au lovit de două ori bara în prima repriză, prin Camora ('9) și Debeljuh ('27), jocul campioanei a suferit din plin, mai ales la capitolul cursivitate.

Nici repriza a doua nu a debutat mult mai bine pentru CFR. Deși a jucat cu doi oameni în plus din minutul 37, trupa lui Edi Iordănescu a întâmpinat serioase dificultăți. Iar atunci când au ajuns în fața porții, jucătorii gazdelor s-au lovit de zidul Kongshavn, aflat la debutul în poarta „câinilor”.

Până la urmă, inevitabilul s-a produs. Păun a luat o acțiune pe cont propriu în flancul stâng, a pătruns în careu pe lângă Răuță, i-a pasat în careul mic lui Billel Omrani, iar francezul a împins mingea în plasă din apropiere, în ciuda opoziției lui Ricci Grigore.

31 ianuariea fost ziua în care Dinamo a câștigat ultima dată în campionat, 1-0 vs. UTA. De-atunci, „câinii” au înregistrat 7 înfrângeri și două remize în L1

CFR Cluj, la un punct de FCSB

În contextul egalului dintre FCSB și Craiova, 0-0, CFR s-a apropiat la un singur punct de lider, cu o rundă înainte de finalul sezonului regulat.

CFR Cluj - Dinamo 1-0

CFR Cluj - Dinamo: echipele de start

CFR CLUJ: Bălgrădean - Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Bordeianu, Hoban, Gîdea - Deac, Debeljuh, Costache
REZERVE: Sandomierski, Susic, Latovlevici, Ben Youssef, Sigurjonsson, Soares, Itu, Păun, Omrani
ANTRENOR: Edward Iordănescu

DINAMO: Kongshavn - Sorescu, Bejan, Albentosa, R. Grigore - Gol, Răuță, Anton - Mihaiu, Nemec, Fabbrini
REZERVE: Mitrovic, Ehmann, Puljic, Crețu, Stan, Mustafa Bani, Stere, Blejdea, Moldoveanu
ANTRENOR: Gigi Mulțescu

  • Portarul Mihai Eșanu s-a accidentat în timpul perioadei petrecute la naționala de tineret a României și a ratat meciul lui Dinamo cu CFR Cluj. Astfel, pentru duelul din Gruia, antrenorul „câinilor” a fost nevoit să facă o schimbare în primul „11”. Gigi Mulțescu a mizat pe portarul norvegian Gudmund Kongshavn (30 de ani), care a debutat în poarta lui Dinamo.
  • De asemenea, Raul Albentosa, ultimul transfer reușit de Dinamo, a intrat direct titular cu CFR. Nu mai jucase din decembrie 2019!
  • De remarcat este și revenirea în primul „11” a lui Adam Nemec, care, accidentat fiind, nu mai evoluase din 13 februarie, de la o remiză cu Sepsi, 0-0.

STADION: „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj)
ARBITRU: Marcel Bîrsan / A1: Florin Danșa, A2: Andrei Constantinescu

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.