Liga 1

Un fost campion cu Dinamo dezvăluie: „Am dat bani de la mine ca să plec” » Cum a ratat un transfer în Bundesliga din cauza clubului și a impresarilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 06 aprilie 2021

Adrian Ropotan (34 de ani) a fost prezent azi la GSP LIVE și a povestit detalii incredibile despre cariera lui și despre problemele avute la transferuri.

Fostul mijlocaș, campion cu Dinamo, a dezvăluit în exclusivitate că în 2009, când s-a transferat la Dinamo Moscova a dat bani de la el pentru a se realiza mutarea.

VIDEO Adrian Ropotan: „Am dat bani de la mine ca să plec de la Dinamo”

>

„Când m-am transferat am dat bani de la mine ca să pot face asta. Am dat bani din contractul meu. Am dat bani din viitorul contract, dar asta e o altă discuție... Am dat cum se face în ziua de azi. Îmi doream atât de mult să plec, încât aș fi acceptat orice.

Prima oară, oferta venise de la Spartak Moscova. Eu aveam un contract stabilit, iar apoi m-am trezit cu oferta de la Dinamo Mosova. Povestea e mult mai amplă. Eram în cantonament în Turcia, iar cluburile nu se înțelegeau la TVA, cine să-l plătească. Rușii dădeau 3 milioane, dar au aflat că trebuie să achite și TVA-ul. Cred că suma a ajuns pe la 3,5 milioane sau poate și mai mult. 

Contractul meu a fost unul diferit, s-au mai schimbat datele problemei. Au scăzut sumele. Îmi doream foarte mult să fac acest pas și să plec în străinătate”, a spus Ropotan la GSP LIVE.

Jucătorii români visează acum pe termen scurt, nu pe termen lung. Viața îți oferă ceva. Dacă nu știi să ții cu dinții de ea, e posibil să nu reziști. Nimeni nu te ține în puf
 – Adrian Ropotan

VIDEO Cum a ratat Adrian Ropotan un transfer în Bundesliga:

>

„Am plecat unde au fost alți oameni mulțumiți. Nu depinde în mare parte de noi unde vrem să ne transferăm. Dacă puteam alege între Benfica sau Dinamo Moscova, era clar ce alegeam, Știu că eram urmărit de Werder Bremen. Au venit reprezentații echipei la un meci, sa-l vadă pe Adrian Cristea, și le-a plăcut și de mine. 

A fost o ofertă care nu s-a concretizat. Nu din cauza cerințelor mele, ci din alte cauze, exterioare. Probabil suma cerută de Dinamo, dar și comisioanele care trebuiau plătite.  De multe ori, comisioanele erau mai mari decât salariul jucătorilor”, a adăugat Ropotan.

Ajuns la juniorii lui Dinamo la 18 ani, Ropotan a mai jucat la Tom Tomsk, Volga, Qabala, Petrolul, Hatta Club și Concordia Chiajna, retrăgându-se în 2019. Acesta a fost impresariat la începutul carierei de Florin Răducioiu, iar la Dinamo Moscova a fost dus de Daniel Stanciu, cel care lucra la firma fraților Becali.

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.