Tenis

Echipa României pentru duelul cu Italia: cele 5 „tricolore” convocate » Adversarele, fără cea mai bună jucătoare

România vs. Italia în Billie Jean King: echipa „tricolorelor”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 06 aprilie 2021

Monica Niculescu (33 de ani, 147 WTA), căpitanul-jucător al României la Billie Jean King Cup, fosta FED Cup, a selectat jucătoarele care vor reprezenta echipa noastră în confruntarea cu Italia.

Pe 16 aprilie, de la 15:30, și pe 17 aprilie, de la 15:00, la Cluj, România va înfrunta Italia în barajul de menținere în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup. Meciurile se joacă fără spectatori.

România - Italia în Billie Jean King: componența „tricolorelor”

Celelalte 4 jucătoare care o vor acompania pe Niculescu în duelul contra italiencelor sunt: Simona Halep (29 de ani, 3 WTA), Irina Bara (26, 132 WTA), Patricia Țig (26, 63 WTA) și Mihaela Buzărnescu (23, 136 WTA). Federația Română de Tenis a confirmat convocările.

De remarcat că naționala noastră nu se va baza pe două jucătoare obișnuite să îmbrace tricoul României în special în meciurile de dublu: Irina Begu și Raluca Olaru. Prima a făcut echipa de multe ori chiar cu Monica Niculescu.

România a ratat calificarea în finalele Billie Jean King Cup

România și Italia s-au înfruntat până acum de 3 ori, peninsularele conducând cu 2-1 în meciurile directe. „Tricolorele” au pierdut calificarea în finalele Billie Jean King Cup după înfrângerea cu Rusia, 2-3, la capătul unor meciuri jucate anul trecut la Cluj-Napoca.

13 jucătoareau fost convocate, în Cupa Fed, din 2014 până acum pentru România: Halep, Begu, Niculescu, Cîrstea, Dulgheru, Olaru, Mitu, Țig, Bogdan, Buzărnescu, Cristian, Ruse și Bara

România - Italia, fără Camila Giorgi

Italia vine la Cluj fără cea mai bună jucătoare. Camila Giorgi (80 WTA) a fost testată pozitiv cu noul coronavirus: „Îmi pare foarte rău că nu pot participa la meciul din România alături de coechipierele mele, îmi doream foarte mult să joc cu echipa naţională şi să-mi aduc contribuţia la echipă”. 

Pe cine a convocat Tathiana Garbin, căpitanul nejucător al italiencelor: 

  • Martina Trevisan - 99 WTA 
  • Jasmine Paolini - 103 WTA 
  • Elisabetta Cocciaretto - 111 WTA 
  • Giulia Gatto-Monticone - 177 WTA 
  • Bianca Turati - 281 WTA

Simona Halep, jonglerii cu mingea de fotbal la Miami

>

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.