Nationala

Ionuț Radu, sfătuit să plece urgent de la Inter: „Nu poți sta rezervă la vârsta asta! Aș fi plecat în secunda unu”

Ionuț Radu. Sursă foto: Instagram

Articol de Remus Dinu  —  Wednesday, 07 April 2021

Ionuț Radu (23 de ani) e sfătuit să plece cât mai repede de la Inter, pentru a nu-și periclita traiectoria carierei și prezența la echipa națională. 

Invitat recent la GSP Live, Constantin Schumacher (44 de ani), fost jucător important la Rapid și FC Argeș, a vorbit despre situația delicată în care se află tânărul goalkeeper la Inter, acolo unde e doar rezerva lui Samir Handanovic.

Constantin Schumacher: „Nu poți sta rezervă la 23 de ani! ”

>

„Din punctul meu de vedere, aș fi plecat în secunda unu știind că voi sta rezervă tot timpul, chiar dacă Inter e un club important. Nu poți sta rezervă la 23 de ani. Se poate duce să joace în Serie B, undeva unde impresarul să impună să joace măcar 75% din meciuri. 

Nu poate să-și demonstreze valoarea stând pe bancă, important ar fi să joace. În cazul lui Tărăușanu e normal, nu e o mare problemă că stă rezervă la Milan la 34 de ani. Dar, în cazul lui Radu, ar trebui să evolueze la o asemena vârstă fragedă”, a spus recent Constantin Schumacher, în cadrul emisiunii GSP Live. 

Ionuț Radu nu a mai jucat de mai bine de un an

Principala problemă a lui Ionuț Radu e cauzată de faptul că nu a mai jucat de mai bine de un an, după ce a fost înlocuit de Mattia Perin la Genoa, echipa la care era împrumutat de milanezi. A revenit la Inter, unde este doar rezerva lui Samir Handanovic. 

  • 9 ianuarie 2020: a fost ultima sa apariție, la Genoa, într-o partidă de Cupa Italiei cu Torino. 
  • 21 decembrie 2019: Radu a jucat ultima oară în Serie A, tot la Genoa, chiar contra Interului (0-4). 
  • 14 mai 2016: Prima și singura prezență la Inter, înlocuindu-l pe Carrizo, accidentat, în minutul 72, la eșecul din deplasare cu Sassuolo (1-3).

Radu a fost portarul titular al echipei naționale de tineret la EURO 2019, turneu final la care tinerii „tricolori” au ajuns în semifinale.

Citește și alte știri despre naționala României: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.