Incidentul care a împiedicat disputarea meciului FCSB - CSU Craiova pe Arena Națională nu a fost unul izolat. Cubul e defect și contractul cu firma care îl repara a expirat. Stadionul mai ascunde și alte defecte ce trebuie să fie reparate înaintea meciurilor din Campionatul European.
Cubul devenit faimos fiindcă a mutat meciul FCSB - U Craiova la Giurgiu chiar este defect. Problema e mai serioasă decât a părut în momentul în care a devenit clar că partida-derby avea să fie organizată în altă parte.
Defecțiunile cubului nu constituie niște surprize pentru oamenii care gestionează Arena Națională. Au tot existat probleme în ultimii trei ani, de când a expirat contractul cu o firmă din Germania care asigura mentenanța.
Când s-a mai stricat cubul, nemții au mai venit să-l repare, în afara contractului. Au intervenit de câteva ori, după care au transmis că nu se vor mai implica deloc, din moment ce nu există vreo relație contractuală. Primăria nu s-a repliat în niciun fel, a cârpit fiecare defecțiune până când s-a ajuns în situația de a nu mai putea închiria stadionul pentru un meci.
Cubul fusese coborât pentru reparații, era pe teren înaintea jocului FCSB-Craiova. Acesta a fost motivul pentru care partida a trebuit să fie mutată. Aparatul conține patru ecrane folosite ca tabele și include și prelata arenei. De funcționarea lui nu se mai ocupă, în mod clar, nimeni. În Primărie încă există dispute între Gabriela Firea și Nicușor Dan, fiecare tabără acuză comportamentul celeilalte.
FRF: „Ne facem de râs!"
Contractul cu germanii care asigurau funcționalitatea cubului a expirat în mandatul primarului Firea. Noua conducere a instituției ar căuta să sublinieze defecțiunile create în trecut, deci ar fi convenabil să pară compromis stadionul. În afara problemei cubului ar mai exista și alte defecțiuni ale arenei, obligatoriu de reparat înaintea meciurilor pe care Bucureștii le vor organiza în Euro 2021.
Într-o ședință avută recent, Federația a insistat, prin Florin Șari, persoana care a reprezentat-o, că trebuie să fie clarificată situația stadionului.
„Chiar nu pricepeți că riscăm să nu putem să organizăm meciurile din Campionatul European?!", le-a spus Șari reprezentanților primăriei. El e manager de proiect pentru EURO, o competiție din care România are patru meciuri, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală.z
234 de milioane de euroa costat Arena Națională, stadion care ar trebui să găzduiască patru meciuri din Campionatul European din vara acestui an. Construcția a fost inaugurată în octombrie 2012
Gabi Balint: „Îl șterg de praf? Ce îi fac?"
Gabi Balint a rămas nedumerit din cauza mutării meciului FCSB-Craiova la Giurgiu: „Au coborât cubul. Pentru ce? Îl șterg de praf? Există vreo companie în primărie care se ocupă doar de cub?".
Jocul a fost mutat la Giurgiu fiindcă fusese coborât cubul, iar compania care îl dăduse jos insista că nu avea obligația să rezolve problema până la meci.
Florin Tănase: „Mulțumim, primărie!"
Florin Tănase a reacționat după meciul cu Craiova, 0-0 la Giurgiu: "Le mulțumim oamenilor din primărie care ne-au scos de pe Arena Națională!". FCSB, un chiriaș tradițional, a rămas pe dinafară din momentul în care stadionul a încetat să mai fie funcțional. Clubul lui Becali plătea 13.000 de euro pentru închirierea stadionului la fiecare meci, o sumă la care erau adăugate utilitățile și alte costuri. z
Programul meciurilor de la Euro 2020 organizate de Arena Națională:
- 14 iunie, Grupa C: Austria - Macedonia de Nord ora 18:00 Arena Națională
- 18 iunie, Grupa C: Ucraina - Macedonia de Nord 15:00 Arena Națională
- 22 iunie, Grupa C: Ucraina - Austria 18:00 Arena Națională
- 29 iunie, un meci din optimile de finală 21:00 Arena Națională
3 stadioaneau fost construite în București pentru Campionatul European: Rapid, Steaua și Arcul de Triumf. Dintre ele, doar stadionul Rapid nu va fi folosit deloc în timpul turneului final, celelalte arene vor fi utilizate pentru antrenamentele naționalelor participante: Austria, Macedonia de Nord, Ucraina plus cele două formații din prima fază eliminatorie
{{text}}