Tenis

Revenire-șoc în ATP » Toni Nadal va antrena un jucător de top, dar nu pe nepotul său!

Toni Nadal l-a antrenat pe Rafael Nadal până în 2017. foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 08 aprilie 2021

Toni Nadal (60 de ani), antrenorul care l-a șlefuit pe Rafael Nadal, revine în circuitul ATP, dar nu în loja nepotului său! 

E știrea momentului în tenisul masculin: Toni Nadal îl va pregăti, începând cu Mastersul de la Monte Carlo, pe Felix Auger-Aliassime (20 de ani, 22 ATP), una dintre marile speranțe ale circuitului, scriu jurnaliștii de la Marca

În 2019, la doar 19 ani, Felix Auger-Aliassime ajungea până pe locul 17 în lume. Acesta a impresionat în special în perioada junioratului, candianul reușind în 2016 să câștige titlul în proba de juniori de la US Open. Până acum, Felix a disputat deja șapte finale în circuitul ATP, pierzându-le însă pe toate, capitol pe care Toni Nadal și-a propus să-l îmbunătățească.

În decursul ultimului an, Felix Auger-Aliassime s-a antrenat de mai multe ori, în preajma lui Toni, la Academia lui Rafael Nadal, însă nimeni nu anticipa o oficializare a acestui parteneriat. Într-un interviu acordat în luna martie a acestui an, Rafa Nadal dezvăluia că, în 2017, el și Toni s-au despărțit pentru că unchiul său „a obosit să călătorească”.

În urmă cu câteva luni, Felix Auger-Aliassime s-a antrenat sub privirile lui Toni Nadal

Toni a fost cel care l-a „inventat” pe Rafa Nadal 

Toni Nadal e omul care i-a pus racheta în brațe lui Rafael Nadal, pe care l-a antrenat timp de 27 de ani, între 1990 și 2017. Alături de unchiul său, Rafa a devenit cel mai bun jucător pe zgură din toate timpurile și a cucerit nu mai puțin de 16 trofee de Mare Șlem. 

Rafa și Toni au încheiat colaborarea în 2017, când antrenorul a anunțat că vrea să ia o pauză de la călătorit și să se dedice muncii la Academia Rafael Nadal din Manacor, acolo unde ocupă funcția de director. Din 2017, Nadal e antrenat de fostul lider mondial Carlos Moya, dar și de Francisco Roig. 

VIDEO Victor Hănescu spune în premieră un episod cu Rafael Nadal: „Asta arată ce fel de om este

>

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.