Liga 1

Dinamo, îndemnată să pună presiune pe FRF: „Ori VAR, ori arbitri străini la meciurile noastre!”

Dinamoviștii se simt defavorizați de arbitraj

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 09 aprilie 2021

Dan Matei Agathon (71 de ani), fost membru în Consiliul de Administraţie al lui Dinamo și un fan înfocat al „câinilor”, critică arbitrajele din Liga 1 și solicită fie implementarea video-arbitrajului, fie aducerea arbitrilor străini în România. 

  • Dan Matei Agathon a fost de două ori ministru al Turismului, între 1992 și 1996, apoi între 2000 și 2003.

Dan Matei Agathon susține că Dinamo a pierdut cel puțin 12 puncte de pe urma erorilor de arbitraj și acuză existența unei „porniri anti-Dinamo” în fotbalul românesc. Acesta a amintit de greșelile „centralului” Marcel Bîrsan la meciul pierdut de „câini” cu 0-1, în care doi dinamoviști au fost eliminați. 

Dan Matei Agathon: „Dinamo, cea mai dezavantajată echipă din România”

>

„Dinamo este cea mai dezavantajată echipă de fotbal din România. Situația din clasamentul de astăzi este una mincinoasă. Dacă am adăuga minimum 12-14 puncte provenite din erori grave de arbitraj, eram într-o cu totul altă poziție. Dar asta este, mergem mai departe. Vassaras și Deaconu fac în continuare ceea ce își doresc. E ceva ce nu poți să-ți imaginezi. 

Mai este o chestie. Înainte se puteau recuza arbitri, acum acest drept al cluburilor a fost dat la o parte. Așa și FCSB vrea să recuze, și Dinamo vrea, dar nu au cum. Nu-mi dau seama de ce există această pornire anti-Dinamo. Această linie roșie a fost deja depășită și dacă continuă așa, nu știu ce facem. 

Facem și noi memorii la CCA, că tot nu le citește nimeni, la LPF, care ar trebui să fie mai activă și să apere cluburile, la FRF, care ar trebui să se ocupe mai mult de fotbal. Apoi mergem la UEFA, la FIFA. Nu se poate, nu poți să taci din gură și să te uiți cum etapă de etapă ești furat. În meciul cu Cluj Dinamo a demonstrat devotament, o pregătire fizică incredibilă, o bună poziționare pe teren și luptă de gladiatori. Deci se poate, dar dacă nu erau cei doi dați afară absolut inutil.

Dacă nu avem VAR, eu o să propun conducerii lui Dinamo să cerem arbitri străini. Ori VAR, ori arbitri străini, astfel nu se mai poate”, a spus Agathon la GSP Live. 

Dan Matei Agathon nu este mulțumit nici de delegarea lui Horațiu Feșnic la meciul din această seară, pe care Dinamo îl va juca în compania Academicii Clinceni. „Nu sunt foarte încântat. Aș fi încântat să ne arbitreze Hațegan în fiecare meci. El și dacă greșește știi că a fost o greșeală omenească”.

M-am înscris în DDB. La început am privit cu indulgență. Am zis că stilul ăsta socios e greu de crezut că se poate face în România. Dar este un succes extraordinar, asta demonstrează că Dinamo are cei mai fideli și speciali suporteri din România. Galeria reprezintă o forță. Fără băieții ăștia din PCH, Dinamo era moartă, îngropată și avea și parastasul făcut de un an. 
- Dan Matei Agathon

CFR Cluj - Dinamo: doi jucători eliminați din tabăra „câinilor”

  • Anton a văzut primul „galben” în minutul 9, pentru proteste. Apoi, în minutul 31, acesta a fost încă o dată avertizat pentru o intrare la limită asupra lui Bordeianu, la centrul terenului. Fără a juca mingea, mijlocașul lui Dinamo l-a lovit cu genunchiul pe adversar la nivelul tendonului. Interesant este că arbitrul Marcel Bîrsan a lăsat jocul să continue la intervenția lui Paul Anton, sancționându-l ulterior, la prima oprire. Conform regulamentului, jocul trebuia întrerupt, întrucât este vorba despre o eliminare.

Verdictul lui Ion Crăciunescu: DECIZIE GREȘITĂ! 
„Dacă acesta este un fault de al doilea galben, atunci ori noi vedem altceva, ori ei văd în altă dimensiune pe teren. Pentru ce să-i dai? E un fault de joc! Nu e o intrare periculoasă. Al doilea galben trebuie să îndeplinească toate criteriile. Lucrurile trebuie să fie clare!”

  • Apoi, Florin Bejan, și el avertizat din minutul 15 pentru un fault dur, din spate, la Debeljuh, a fost trimis la cabine după al doilea „galben”, încasat pentru un henț ('37). Stoperul dinamovist a oprit cu brațul un atac al CFR-ului, purtat în flancul stâng de Adi Păun. În repriza secundă, la 0-0, au fost și două faze la care Bârsan putea acorda penalty pentru CFR. Nu a făcut-o.

Verdictul lui Ion Crăciunescu: DECIZIE GREȘITĂ! 
„Bejan ridică piciorul să joace balonul. La jumătate de metru distanță de el, adversarul lovește mingea, el s-a dus cu capul să lovească inițial. E și mai grav aici! După ce că ai eliminat un jucător, făcând o mare greșeală, vii și cu a doua gafă, îi mai dai aceleiași echipe încă un jucător afară! Nu se poate!”

Mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.