Liga 1

Ce prăbușire! Fioroasa FCSB a rămas fără colți chiar înainte de play-off: „Obișnuiți-vă! Asta este echipa acum”

FCSB a remizat cu Sepsi la Sf. Gheorghe, scor 1-1 // foto: Facebook @ FCSB

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Sunday, 11 April 2021

Dintr-o echipă spectaculoasă creditată ca favorită la câștigarea campionatului, FSCB a ajuns să nu mai bată pe nimeni. Jucătorii și conducătorii incriminează arbitrajul, dar prestația roș-albaștrilor e cu mult mai slabă decât era în prima parte a stagiunii.

FCSB nu mai domină și nu mai bate pe nimeni! Victoria cu CFR, 3-0, arată acum ca un accident pe care l-au suferit clujenii, după ce pe roș-albaștri i-au mai testat Craiova și Sepsi. Becali și oamenii lui s-au legat de hotărâri ale arbitrilor ca să explice egalurile cu Universitatea și cu Sepsi, numai că echipa lor a scăpat nebătută în fiecare dintre aceste două întâlniri, niciodată nu a condus jocul, nu a fost superioară.

FCSB, bombardată de toți

Datele care traduc în InStat prestația FCSB-ului arată că formația pe care o antrenează Petrea și Neubert s-a prăbușit la toate capitolele. Toți indicatorii au coborât sub media din acest sezon: posesia, numărul șuturior, numărul ocaziilor. La Sfântu Gheorghe, trupa lui Becali a trimis mingea pe poartă o singură dată! Gazdele au dat patru șuturi pe poartă. 

Și Craiova fusese superioară la capitolul acesta, scor 5-3. Oltenii avuseseră și mai multe ocazii, 5-4, deși jucaseră în deplasare, teoretic, pe terenul Astrei Giurgiu, unde este exilată FCSB din cauza problemelor tehnice existente la Arena Națională.

Ilie Dumitrescu: „Obișnuiți-vă! Asta este FCSB!”

FCSB nu a fost mai slabă doar în comparație cu adversarii din etapele recente, a regresat față de jocul ei obișnuit care o urcase pe primul loc în clasament și o indica drept favorita la câștigarea campionatului. Roș-albaștrii nu au fost campioni niciodată de când există sistemul acesta competițional, cu play-off și cu play-out! Cel mai recent titlu al lor datează din 2015, cu Gâlcă aflat la conducerea tehnică.

Ce s-a schimbat la FCSB de s-a subțiat atât de tare echipa? A plecat Man, a fost accidentat Coman. Lotul mic a fost chinuit și de convocările în echipele naționale. Jucătorii s-au referit la problemele acestea în interviurile de după meciuri, conștienți că vestiarul a cam fost golit în ultima vreme.

Ilie Dumitrescu, un susținător al roș-albaștrilor pe care îi consideră continuatorii steliștilor pentru care a jucat el în anii '80-'90, anticipează o permanentizare a crizei. „Ar trebui să ne obișnuim cu imaginea aceasta a FCSB-ului, cu imaginea unei echipe cu probleme mari în faza de atac”, a susținut Dumitrescu la DigiSport. Doar că subțierea echipei a avut loc tocmai înaintea turneului decisiv pentru câștigarea campionatului!

Îmi e greu să compar echipa de acum a FCSB-ului cu aceea în care am jucat eu, e mai simplu să o compar cu formula din turul campionatului. E mai slăbuță acum, am simțit pe teren că nu mai e o formație la fel de periculoasă. E normal, au dispărut Man și Coman, n-are cum să nu se simtă.
- Bogdan Mitrea, fundaș al lui Sepsi

Sperăm să revină curând Olaru și Miron, accidentați în meciul cu Sepsi, fiindcă avem nevoie de ei, lotul nu e foarte numeros ca să ne putem descurca.
- Florin Tănase, atacant al FCSB

11 milioane de euroa încasat FCSB în schimbul lui Man, vândut la Parma. Cealaltă vedetă a lui Becali, Coman, s-a accidentat în meciul naționalei cu Macedonia de Nord și va reveni pe teren abia în sezonul viitor

Cum s-a descurcat FCSB în etapele recente

  • FCSB - Craiova, scor 0-0
Ocazii4-5
Șuturi8-10
Șuturi pe poartă3-5
Posesia54% - 46%
  • Sepsi - FCSB, scor 1-1
Ocazii4-5
Șuturi10-5
Șuturi pe poartă4-1
Posesia59% - 41%
  • Media/meci a FCSB-ului din acest sezon
Ocazii7
Șuturi16
Șuturi pe poartă6
Posesia57%

VIDEO. Bogdan Mitrea, declarații după Sepsi - FCSB, 1-1: „Sunt mai subțirei decât în tur”

>

Mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.