Liga 1

„Iese Ahmed, intră Bani!” » Gigi Mulțescu a produs recent câteva episoade jenante la Dinamo, de care au râs jucătorii

Gigi Mulțescu a anunțat în urma eșecului suferit de Dinamo cu Clinceni, scor 1-3, că e dispus să renunțe la post. Rezultatele dezastruoase nu constituie singurul motiv pentru care antrenorul e decepționat.

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Sunday, 11 April 2021

Gigi Mulțescu a anunțat în urma eșecului suferit de Dinamo cu Clinceni, scor 1-3,  că e dispus să renunțe la post. Rezultatele dezastruoase nu constituie singurul motiv pentru care antrenorul e decepționat. El nu mai are energie să conducă echipa și a produs recent câteva episoade jenante, de care au râs jucătorii.

Suporterii care conduc clubul Dinamo îl păstrează pe Gigi Mulțescu în rolul de antrenor, deși antrenorul a arătat în ultima vreme că nu mai are puterea, concentrarea necesare ca să controleze echipa.

A și spus după eșecul cu Clinceni, 1-3, că era dispus să renunțe la post. Galeria și fanii de rând ai "câinilor" continuă să-l trateze pe Mulțescu ca pe un simbol a cărui semnificație e suficientă pentru ca echipa să funcționeze mai bine decât ar funcționa cu un tehnician implicat cu adevărat.

Ce s-a petrecut cu Mulțescu recent, în afara rezultatelor foarte slabe care au înrăutățit situația din clasament? Care au fost episoadele care au indicat necesitatea de a-l înlocui?

Gigi Mulțescu, schimbare cu un singur jucător

Roș-albii au disputat în martie un amical cu Dinamo Kiev, un prilej pentru care asociația "Doar Dinamo București" a mai vândut bilete virtuale pentru a contribui la obținerea licenței pentru sezonul următor din Liga 1. Ucrainenii lui Mircea Lucescu au câștigat meciul cu 3-0. În pauza jocului, tehnicianul "câinilor" a încercat să anunțe o schimbare.

"Iese Ahmed, intră Bani!", a spus Mulțescu, referindu-se la un singur fotbalist, Ahmed Bani, aflat pe banca de rezerve. Colaboratorii lui și fotbaliștii au zâmbit încurcați. Ei s-au obișnuit deja cu confuziile, fiindcă nu a fost primul episod în care antrenorul s-a blocat.

Gigi Mulțescu, amical 11 contra 13 la Dinamo

El a condus-o pe Dinamo în trei partide în mandatul acesta. Le-a pierdut pe toate, golaverajul e 1-5. În pregătirea deplasării de la Iași, în care roș-albii au fost învinși cu 0-1, Gigi a încercat să aranjeze pe tabla din vestiar piesele care stabileau sistemul de joc și indicațiile principale pentru fotbaliști.

"A durat zece minute până când a potrivit piesele, se plictisiseră toți jucătorii. Nu nimerea deloc să le așeze", povestește un martor din vestiar.

Unii dintre fotbaliști îl știau pe Mulțescu din mandatul scurt pe care l-a avut el spre finalul sezonului trecut. Echipa a câștigat atunci un meci și a terminat două jocuri la egalitate. A fost salvată ca urmare a hotărârii Federației de a crește numărul echipelor din prima ligă de la 14 la 16. Suporterii au rămas cu o imagine de salvator a lui Mulțescu, motiv pentru care au apelat și de data aceasta la el.

Încurcături avuseseră loc și în mandatul acela. Într-un antrenament, Gigi și asistentul lui principal, fiul Cătălin, organizaseră un joc-școală. Ei au stabilit formulele și au comandat startul partidei. Meciul a fost întrerupt când Puljici a sesizat: "Mister, ce fel de fotbal e ăsta? Noi suntem 11, ei sunt 13!". 

Ciobotariu, Rednic sau Bratu la Dinamo

Înlocuirea lui Mulțescu rămâne un subiect pentru conducerea lui Dinamo, chiar dacă suporterii continuă să-l simpatizeze. Pe lista cu posibili noi tehnicieni se află Liviu Ciobotariu, Mircea Rednic și Florin Bratu. Toți trei sunt liberi. Ciobotariu a plecat recent de la Hermannstadt din cauza rezultatelor slabe, Rednic a fost demis tot de curând de la Viitorul, în urma unui eșec cu Poli Iași, 1-2. Bratu acceptase să preia echipa în urmă cu trei săptămâni, doar că suporterii au preferat atunci să-l învestească pe Mulțescu. Fanii au explicat într-un comunicat că nu existau bani pentru angajarea unui tehnician și de aceea au apelat la Mulțescu, aflat în club. 

Atacantul Di Caprio, fundașul Cosmin Cosma

Mulțescu nu e primul antrenor care se blochează când trebuie să pronunțe nume ale unor jucători și decizii importante. Înaintea unui meci cu West Ham, Emeric Ienei i-a atenționat pe jucătorii Stelei să aibă grijă "la Di Caprio, un atacant foarte periculos". Era vorba despre Paolo Di Canio. 

Tot nea Imi, ca selecționer, a alcătuit o echipă în care fundașul dreapta era Cosmin Cosma. Bineînțeles, jucătorul real era Cosmin Contra, doar că Ienei îi încurcase numele. Un astfel de episod l-a produs și Zinedine Zidane, imediat după ce a preluat conducerea lui Real Madrid ca antrenor. El s-a referit în conferința de presă la "Kovacevici", deși în lotul lui exista numai mijlocașul croat Mateo Kovacici. Darko Kovacevici a fost un atacant sârb care a jucat cu Zidane la Juventus, spre finalul anilor '90. 

VIDEO Dan Matei Agathon, despre venirea lui Cortacero: „Primele două zile am pus și eu botul”

>

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.