Liga 1

Viitorul - Gaz Metan Mediaș 0-2 » Continuă picajul! Viitorul pierde din nou în Liga 1, iar Hagi tremură serios pentru evitarea retrogradării

+12 Foto
Viitorul - Gaz Metan 0-2

Articol de Vlad Nedelea  —  Monday, 12 April 2021

Viitorul continuă picajul și după plecarea lui Mircea Rednic. Constănțenii au pierdut clar în fața lui Gaz Metan Mediaș, scor 0-2, iar trupa lui Hagi va avea o misiune dificilă în bătălia „oarbă” din play-out. 

Barrera, Rednic și acum Anghel nu găsesc rețeta secretă a lui Hagi, Viitorul pierde încă un meci, 0-2 cu Gaz Metan, și pare că doar implicarea directă a „Regelui” ar putea resuscita fosta campioană.

Experimentul Rubén de la Barrera la Viitorul s-a dovedit a fi păgubos. Iar restartul voit numit Mircea Rednic un fiasco. "Salba" de încercări după abdicarea lui Hagi au dus fosta campioană mai aproape de retrogradare. Cu griji și emoții, parcă s-a întors în timp, ca-n primul an de L1.

Început curajos

Acest nou "reset", din mers, putea începe bine. În nici 3 minute constănțenii o puteau "curenta" pe Gaz Metan. Larie, apoi Baco, adormiți, Tsoumou profită, pasează în 7 metri, totuși Ganea jr n-are același instinct de marcator ca tatăl său. "Bărbierește" o minge, o lovește în "cap", slab într-o poziție ideală.

Viitorul - Gaz Metan, 0-2 din nimic 

Și ceea ce părea să se fi reparat în timp-record s-a stricat la fel de repede. Viitorul a ținut ritmul, a pasat și a căutat golul, însă s-a văzut răpusă scurt. Trădat de talie, Ganea a cedat ușor duelul cu Larie, care înscrie primul său gol din ultimele două sezoane. N-a durat mult, vedeta U21, Ciobanu, i-a făcut cadou o minge lui Moura. Ex-dinamovistul a trimis o pasă lungă la Valente. 2-0 rapid la capătul unei faze suspecte de ofsaid. Se complică mult meciul, situația per total a unei echipe care acum 4 ani câștiga titlul.

Viitorul - Gaz Metan 0-2. „Palizi” și după pauză 

Ca un copy/paste după prima parte, tot Viitorul a început tare și repriza secundă, tot cu o mare ocazie, irosită de Gaztanaga. Apoi tot Gazul a fost cât pe ce să mai marcheze, doar că Vlad Morar a "preferat" să rateze din toate pozițiile, regulamentare și chiar din ofsaid. Fadă, plată în idei, o fantomă a ceea ce a reprezentat Viitorul până acum. 

Doar Hagi îi mai salvează! 

Nimic nu pare că-i poate da orizont Viitorului. Hagi pare "condamnat" să revină pe bancă, să repare mecanismul distrus în câteva luni. E obligat să-l repună în scenă pe "Marty McFly", protagonistul succesului cinematografic din 1985, "Înapoi în viitor". Pare "condamnat" să pună rotițele în ordine și să ungă un "robot" care a funționat perfect ani în șir. Un "robot" a cărui telecomandă pare a fi doar la Hagi.

Viitorul e pe locul 13 în Liga 1, loc de „baraj”. Echipa finanțată de „Rege” debutează în play-out la Arad, cu UTA.

Reacțiile lui Gică Popescu și Gică Hagi, surprinse imediat după golul lui Ionuț Larie, spun totul despre starea de spirit din tabăra dobrogenilor:

Clasamentul la startul play-out-ului

EchipăPuncte
7. FC Argeș20
8. Chindia Târgoviște20*
9. Astra19
10. UTA19*
11. Gaz Metan17*
12. Voluntari 16
13. Viitorul16*
14. Dinamo 14*
15. Hermannstadt13
16. Poli Iași13*

*Au beneficiat de rotunjire

Viitorul - Gaz Metan 0-2

Viitorul - Gaz Metan, echipe de start: 

VIITORUL: Cojocaru - Benzar, Mladen, Dobrosavlevici, Dussaut - C. Matei, Gaztanaga, Ciobanu - G. Ganea, Tsoumou, Babunski
REZERVE: Căbuz, Grădinaru, Jo Santos, Chițu, Dănuleasa, Grameni, Pitu, Buta, Boboc
ABSENȚI: V. Ghiță, Casap (accidentați)
ANTRENOR: Cătălin Anghel

GAZ METAN: Pleșca - Baco, Larie, Horj - Butean, De Moura, Alceus, R. Deaconu, Velisar - Plumbuitu, V. Morar
REZERVE: Buzbuchi, Trif, R. Romeo, Ciocan, Loembet, Ricardo Valente, E. Avram, Costea, Mateș
ABSENȚI: Francisco, Yuri, Chamed, Horșia, Ze Manuel (suspendați)
ANTRENOR: Mihai Teja 

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.