Campionate

Val de critici în Italia pentru Cristiano Ronaldo: „Respect minim pentru un obiect sacru. E dorința de a pleca?”

Cristiano Ronaldo. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 13 April 2021

Cristiano Ronaldo (36 de ani), superstarul lui Juventus, e criticat aspru în Italia pentru atitudinea avută după meciul Juventus - Genoa 3-1, când a reacționat nervos atât în teren, cât și în vestiarul „Bătrânei Doamne”.

Jurnaliștii italieni nu-l menajează sub nicio formă pe Cristiano Ronaldo, considerând la unison că reacția lusitanului a fost una deplasată.

Gazzetta dello Sport a scris: „După ce tricoul ajuns în iarbă a fost cules de băiatul de mingi ca un tezaur prețios, Cristiano a ajuns negru de supărare pe tunel și s-a dezlănțuit în vestiar. A dat cu pumnii în pereți, neavând niciun chef să se bucure pentru cele trei puncte!”, a dezvăluit cotidianul roz.

Quotidiano Sportivo n-a avut milă de Cristiano Ronaldo, după ce acesta și-a aruncat tricoul: „Un gest prostesc. Respect minim pentru un obiect sacru. E vorba de nervozitate sau de dorința de a pleca?”

„Fără goluri și cu nervi”, a scris și Corriere dello Sport, care a apelat apoi la declarația lui Bentancur pentru a descrie sentimentele ce-l încearcă pe Cristiano: „Aceeasta este mentalitatea lui, de aceea a devenit cel mai bun jucător din lume”.

Cristiano Ronaldo poate pleca de la Juventus

Când nu înscrie, Ronaldo devine o fiară greu de îmblânzit. Nu mai contează că Juventus a câștigat cu Genoa (3-1) dacă portughezul n-a dat gol. După trei meciuri la rând, la club și la națională, cu reușite, Cristiano s-a dat în spectacol pe Allianz Stadium.

De furie și frustrare, atacantul de 36 de ani și-a aruncat cu lehamite tricoul cu numărul 7, pe care i-l ceruse un copil de mingi. La fel făcuse cu banderola de căpitan la Belgrad, dar atunci măcar avea un motiv justificat, decizia greșită a arbitrului de a-i anula golul victoriei împotriva Serbiei.

Ronaldo i-a certat pe toți de la Juventus 

Nici în teren nu i-a convenit mai nimic. Le-a reproșat lui Chiesa și Chiellini că nu-i pasează când și cum trebuie, iar pe portarul Perin, fost coleg la Juventus, l-a certat și l-a făcut „mincinos”, la un duel în careul genovez, susținând că nu l-a atins. S-a răstit la Szczęsny când a trimis mingea în afara terenului, pentru că un jucător advers era accidentat. „Trebuie să atacăm, că sunt în zece!”, a strigat, foarte egoist și lipsit de orice scrupule, Ronaldo.

Ronaldo arată prea mult egoism și nu e deloc normal ce-a făcut. Ar prefera în loc de un 3-1 ca echipa lui să piardă cu 2-3, dar să marcheze el două goluri.
 - Sportmediaset, agenție italiană

VIDEO Cristiano Ronaldo, momente excepționale în tricoul „Bătrânei Doamne”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.