Ideile Gazetei

Marin şi puii de rechin

Articol de Maria Andrieş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Ideile Gazetei Campania "Fotbalul s-a născut în curtea şcolii" a ajuns la Constanţa, unde vedetele de la Farul şi antrenorul Ion Marin au dat pase şi autografe liceenilor de la "Nicolae Rotaru"

Incredibil, dar spectaculos! Încă un derby întrerupt în fotbalul românesc! Să vedeţi cum a fost. Amănunte incendiare. Sala liceului, plină ochi. Toţi fremătau în aşteptarea marelui meci cu Farul. Pe margine, calm ca Wenger pe Emirates, Ion Marin. Joacă tare, riscă totul pe o carte: portarul Curcă pe teren, Todoran în poartă. Gerlem la balon. Pătraşcu şi Şchiopu, camuflaţi printre puşti. Vine şi golul oaspeţilor, cu un bum sonor în zidul sălii. Publicul se trezeşte, simte momentul şi începe să scandeze: "LPS! LPS!". Nu, nici o legătură cu Liga, sînt iniţialele liceului.

Purtaţi pe sus de galerie, juniorii egalează. Apoi, rapizi ca nişte pui de rechin, îl execută pe Todoran fără remuşcări. Unu, doi, trei! "LPS!". Ion Marin, calm. One-man-show Curcă! Goalkeeper-ul driblează tot, recuperează mingi, deschide culoare, dar, cînd să tragă la poartă, degajează mult peste. Iar "bum" în perete, iar chiote în tribune. Nimic nu-i poate opri pe copii, care aleargă pentru un loc la Euro. Ei dictează ritmul, ei îşi fac jocul printre picioarele uimite ale lui Gerlem. La staţie, se aud avertismente: "Vă rugăm, nu mai aruncaţi cu subiectele la BAC şi lucrări de control în teren!".

Nici nu s-a anunţat bine, şi, incredibil, incendiar, senzaţional, o brichetă buclucaşă aterizează pe teren. Rîsete, arbitrul e prins în horă de copii, liceenii protestează cu gura pînă la urechi. Relaxat, Ion Marin îşi retrage echipa de pe teren într-o veselie. Deşi n-a durat decît o oră, meciul e oprit în minutul 73. Diriginţii din comisia de disciplină judecă pe loc, negociază scorul, în timp ce oaspeţii dau autografe. Verdict la botul rechinului: 4-3 pentru LPS. Acestea au fost faptele, urmează comentariile, tezele, decoraţiile, premiile cu coroniţă. Şi, bineînţeles, excursiile la Euro.

MVP: Junior de Euro

Ion Marin l-a ales pe cel mai bun jucător din echipa liceului: Andrei Gombar, dintr-a XI-a D, numărul 16 din echipa liceului şi junior la Farul. Puştiul de 17 ani, fan Steaua, vrea să fie fotbalist. Şi, ca să nu se răzgîndească, va vedea Euro din tribune. Patru MVP-uri din echipele liceelor vor fi premiaţi de Coca Cola cu o excursie la Zurich, pentru meciul România - Franţa. Acolo vor purta drapelul tricolor pe stadion, înaintea startului partidei. Să sperăm că îl vor purta cu noroc!

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.