Stranieri

Variantă-bombă pentru Răzvan Lucescu » Ar putea ajunge în Serie A: „Următoarele 24 de ore sunt cruciale”

Răzvan Lucescu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 17 aprilie 2021

Liber de contract din februarie, după despărțirea de Al Hilal, Răzvan Lucescu (52 de ani) ar putea prelua un club din Serie A, sau pe AEK Atena.

Răzvan Lucescu continuă să se afle pe lista grecilor de la AEK Atena. Clubul din Capitală este condus în prezent de Manolo Jimenez, dar este puțin probabil ca spaniolul să continue în sezonul viitor.

Răzvan Lucescu, în Serie A?

Presa din Grecia anunță că Lucescu jr. ar putea ajunge la un club din Serie A, în caz contrar urmând să devină favoritul pentru a o prelua pe AEK din vară. Asta în ciuda faptului că Răzvan a pregătit-o timp de doi ani pe PAOK, perioadă în care s-a contrat dur cu patronul lui AEK, Dimitris Melissanidis!

„Următoarele 24 de ore sunt cruciale. Asta pentru că Lucescu are o întâlnire cu un club din Italia, pentru a putea vedea dacă poate lucra în Serie A. Dacă discuțiile nu vor merge bine, atunci AEK va fi favorită să îl aducă pe antrenorul român, cu care a negociat și în 2017. Atunci discuțiile nu s-au materializat, dar acum situația s-a schimbat, Lucescu este liber, iar Melissanidis a pus deoparte vechea rivalitate care a erupt și îl consideră pe român potrivit pentru club”, scrie Enwsi.gr.

Răzvan Lucescu, scandal în Grecia

Nimeni nu uită în Grecia ce s-a întâmplat în 2018. Atunci, Răzvan putea cuceri titlul în Grecia chiar de la primul sezon la PAOK, dar două înfrângeri la rând, la masa verde, ambele acasă, în cele mai importante partide, l-au făcut să piardă locul 1.

  • 25 februarie: 0-3 cu Olympiakos. Înaintea jocului, Óscar García, antrenorul oaspeților, a fost lovit în cap cu o rolă de hârtie și Comisia de Disciplină a hotărât eșecul lui PAOK.
  • 11 martie: 0-3 cu AEK. La 0-0, în ultimul minut, Varela a marcat pentru PAOK, gol anulat de arbitru. Moment în care patronul alb-negrilor, Ivan Savvidis, a pătruns pe teren cu pistolul la centură. Din nou, 0-3 la comisii!

Război al lui Răzvan Lucescu cu patronul lui AEK

Atunci, AEK a devenit campioană după 24 de ani (șase puncte avans, 70-64), iar Lucescu a acuzat Grecia că a conspirat pentru triumful echipei ateniene. Și a folosit cuvinte extrem de dure în toate declarațiile lui ulterioare, chiar și după ce a cucerit titlul cu PAOK, în 2019: „A fost un jaf! Ceea ce s-a întâmplat nu se va schimba niciodată. Noi am fost primii și în 2018, dar nu am putut sărbători. A fost un furt”.

Proprietarul lui AEK, Dimitris Melissanidis, i-a răspuns jignitor, într-un derapaj foarte urât: „Lucescu spune că am furat campionatul? Korydallos e plină de români. Și-au dat doctoratul în jaf?”. Korydallos fiind cea mai mare închisoare din Grecia, aflată în portul Pireu.

Rapid, FC Brașov, El Jaish, Petrolul, Skoda, PAOK și Al Hilal sunt echipele pregătite de Răzvan Lucescu. Acesta a antrenat și echipa națională a României.

VIDEO. Răzvan Lucescu a dezbătut alături de jurnaliștii GSP o eventuală revenire în fotbalul european

>

Citește mai multe știri din fotbalul european:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.