Liga 1

Reacție explozivă a jucătorului acuzat de rasism: „Mi-a umplut frigiderul! Mi-a luat familia la rând!”

Pițian (jucătorul din dreapta)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 17 aprilie 2021

Andrei Pițian (25 de ani), stoperul Chindiei, a reacționat după ce a fost acuzat de rasism la finalul meciului în care echipa sa a câștigat cu Hermannstadt, 2-0.

  • CONTEXT: Romario Pires (32 de ani), mijlocașul celor de la Hermannstadt, susține că a fost victima unui atac rasist din partea lui Andrei Pițian, mijlocașul Chindiei, care nu a evoluat în această după-amiază - detalii, pe larg, AICI!

Pițian și-a prezentat propria variantă, neagă orice acuzație de rasism și afirmă că Pires l-a înjurat grosolan, motiv pentru care mijlocașul sibienilor a și văzut cartonașul roșu.

Andrei Pițian, după scandalul de rasism: „El m-a înjurat, mi-a umplut frigiderul!”

„La finalul partidei, am coborât pe gazon, mi-am felicitat colegii. Iar lui Romario i-am spus doar atât: «Nu te mai bați cu pumnii în piept acum, nu ne mai provoci?». Nu l-am făcut «maimuțoi»! Nu m-am bătut cu pumnii în piept, n-am imitat niciun gest de gorilă! 

În tur, când ne-au bătut cu 3-1, Pires ne-a provocat tot meciul. Inclusiv azi, la început. Departe de mine gândul de rasism. N-am pronunțat acele cuvinte. Sunt curios cine confirmă cele spuse de el. Pe parcursul meciului nu i-am spus nimic. O singură dată domnul Iulian Dima s-a întors către tribună și ne-a spus: «Mai încet, că mă surziți!». Dar nu a avertizat pe nimeni în mod special. 

Am prieteni de culoare. Incidentul nu-mi face bine nici mie, nici lui Romario. El m-a înjurat, mi-a umplut frigiderul. N-am ripostat, am continuat drumul către vestiare. Am înțeles că a luat cartonaș roșu. Nu a fost nicio formă de rasism! Mi-a luat familia la rând, m-a înjurat, de ce nu a menționat asta la finalul meciului?”, a declarat Pițian la „Digi Sport Special”.

Acuzații de rasism la Chindia - Hermannstadt

Sunt de atâția ani în România, poate am mai auzit cuvântul negru, dar pe acesta eu nu-l consider rasist. Însă să se ajungă să mă facă maimuțoi cineva este deja prea mult. Pentru ce?! M-am săturat să fiu arătat cu degetul 
Romario Pires, pentru digisport.ro

Ce scrie în regulamentul Federației:

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.