Liga 1

CFR Cluj - Clinceni 3-0 » Campioana e complexul Academicii! Clasamentul actualizat

+10 Foto
CFR Cluj a învins-o fără emoții pe Academica Clinceni, 3-0, în prima rundă din play-off.

Articol de Raed Krishan (foto)  —  duminică, 18 aprilie 2021

CFR Cluj a învins-o fără emoții pe Academica Clinceni, 3-0, în prima rundă din play-off.

Campioana a rezolvat jocul în 3 minute. Mai întâi, Adi Păun a reușit un voleu superb de la 20 de metri ('53), plasat excelent. Apoi, gazdele au majorat diferența în urma unei faze greu de descifrat ('56). 

Chipciu a centrat din flancul stâng, Deac a scăpat de marcaj și a reluat cu capul din 4 metri, dintr-un unghi închis. Vâlceanu a respins mingea din proximitatea liniei porții. Colțescu a validat reușita doar după semnalizarea arbitrului asistent. Unghiurile prezentate de televiziuni nu au putut arăta cu exactitate dacă balonul a intrat cu toată circumferința în poartă. 

Tabela a închis-o Debeljuh, în minutul 90, cu un gol de „vârf” autentic: reluare din plonjon, cu capul, la centrarea lui Hoban.

După acest succes, CFR a trecut provizoriu pe primul loc în play-off. FCSB își va recăpăta statutul de lider doar cu o victorie contra Botoșaniului (meciul e liveTEXT AICI).

0 punctea obținut Clinceni în fața CFR-ului (5 meciuri directe, 5 victorii pentru „feroviari”). E cel mai slab procentaj pe care echipa lui Poenaru îl are contra echipelor din L1

Vâlceanu s-a ales cu arcada spartă

În minutul 23, Mario Rondon, atacantul campioanei, i-a spart arcada lui Octavian Vâlceanu, portarul ilfovenilor. Angajat în profunzime de Păun, Rondon a ajuns al doilea la minge în duelul cu Vâlceanu. Goalkeeperul Academicii a prins balonul, iar venezueleanul din atacul „feroviarilor” l-a lovit cu genunchiul în zona arcadei.

Penalty cerut de CFR

CFR Cluj a cerut penalty în minutul 14. Florin Gardoș a blocat mingea cu mâna, la o acțiune a lui Valentin Costache. Reluările arată că stoperul oaspeților joacă balonul cu mâna stângă, împingându-l în spate. „Centralul” Sebastian Colțescu a fost bine plasat, la 10 metri de fază, fără vreun obstacol în cale, dar a dictat doar corner. Nici asistentul Bogdan Gheorghe nu l-a contrazis.

CFR Cluj - Clinceni 3-0

CFR Cluj - Clinceni: echipele de start

CFR CLUJ: Arlauskis - Susic, Ben Youssef, Burcă, Camora - Deac, Soares, Păun - Rondon, Dodi Joca, Costache
REZERVE: Bălgrădean, Manea, Latovlevici, Ciobotariu, Sigurjonsson, Hoban, Chipciu, Gîdea, Debeljuh
ANTRENOR: Edward Iordănescu

CLINCENI: Vâlceanu - Pashov, Gardoș, Patriche, Dobrescu - Cr. Tănase, Moulin, Ventura, Cordea - Rusescu, Longher
REZERVE: Ureche, V. Achim, Bilali, Chandarov, Markovic, Dumitriu, I. Ștefan, A. Popa, Jerdea
ANTRENOR: Ilie Poenaru

  • Joca nu a mai jucat pentru CFR din 13 decembrie 2020. Atunci a început titular cu FCSB (2-0), însă a fost schimbat după doar 3 minute. În această seară, a rezistat doar 7 minute pe teren, fiind înlocuit cu Alex Chipciu.

Stadion: CFR „Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj-Napoca)
Arbitru: Colţescu Sebastian (Craiova) / Asistenți: Gheorghe Bogdan (Bucureşti) și Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel)

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.