Campionate

Suporterii cluburilor „Big 6” din Premier League fac front comun împotriva favoriților: „Ne opunem total” + „Trăim o trădare supremă”

Mesaje de protest afișate de fanii lui Liverpool la intrarea în stadion. Foto: IMAGO

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 20 aprilie 2021

Suporterii formațiilor „Big 6” din Premier League atacă decizia cluburilor favorite care au anunțat că se vor alătura noului proiect care poate schimba istoria fotbalului: Super Liga Europei.

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Spurs sunt cele mai bogate și cunoscute cluburi din fotbalul englez, iar acestea s-au pus de acord pentru înființarea unei noi competiții europene, care ar duce economia „sportului rege” la un alt nivel. Însă, suporterii din Premier League i-au atacat pe conducătorii echipelor după ce au aflat de Super Liga Europei.

Suporterii din Premier League, revoltați

Jenant. Ca reprezentanți ai suporterilor, suntem mâhniți și ne opunem total acestei decizii. Clubul este al nostru, nu al lor. 
Grupul de suporteri al lui Liverpool

Înființarea unei Super Ligii bazate pe un grup închis al celor mai bogate cluburi este o decizie împotriva fotbalului, iar Manchester United nu ar trebui să participe. 
Grupul de suporteri al lui Man. United

Suporterii noștri din întreaga lume trăiesc o trădare supremă. Este de neiertat. 
Grupul de suporteri al lui Chelsea

Acești patroni, indiferent de unde provin, par să considere că fotbalul le aparține. Ne aparține nouă, suporterilor, indiferent de echipa pe care o sprijinim.
Clubul de suporteri al lui Man. City

Actualul board este pregătit să riște reputația și viitorul clubului, în căutarea oportunistă a lăcomiei.
Grupul de suporteri al lui Tottenham

Această decizie reprezintă moartea a tot ce ar fi trebuit să însemne fotbalul.
Grupul de suporteri al lui Arsenal

Cele 12 cluburi fondatoare ale Super Ligii Europei:

  • Barcelona
  • Real Madrid
  • Atletico Madrid
  • Manchester United
  • Liverpool
  • Arsenal
  • Manchester City
  • Tottenham
  • Chelsea
  • Inter AC
  • Milan
  • Juventus

Cum se va juca Super Liga Europei

Vor participa 20 de cluburi, 15 „fondatoare" și încă 5 echipe care se vor califica anual în funcție de performanța din sezonul precedent. Toate meciurile se vor disputa în timpul săptămânii, formațiile urmând să continue să joace și în ligile naționale.

Stagiunea SLE va începe în august, iar cele 20 de participante vor fi împărțite în două grupe de 10, care vor juca fiecare cu fiecare. Primele trei din fiecare serie se vor califica automat în sferturile de finală. Locurile 4 și 5 din ambele grupe se vor întâlni într-un play-off tur-retur pentru ultimele două bilete.

„Sferturile" și semifinalele, în dublă manșă, finala într-un singur meci, la sfârșitul lunii mai, pe teren neutru. S-a mai anunțat că, după startul turneului masculin, va fi lansată și o competiție similară feminină.

VIDEO. Cele mai bune faze ale lui Heung-Min Son în duelurile cu Arsenal

Citește și alte știri despre Super Liga Europei:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.