Campionate

Fierbe Premier League! Vicecăpitanul lui Liverpool, protest împotriva Super Ligii Europei: „Sper să nu se joace"

James Milner, Liverpool, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 20 aprilie 2021

Liverpool e printre echipele fondatoare în Super Liga Europei, dar James Milner afirmă: „Noi, jucătorii, nu prea contăm când se iau astfel de decizii”.

La Manchester United e revoltă. La fel, la Liverpool. Chiar dacă nu critică frontal proprietarii (tot americani, ca la Manchester), și managerul Jürgen Klopp, și vicecăpitanul James Milner au atacat Super Liga Europei.

Jucătorii lui Leeds au lăsat tricourile de protest în vestiarul lui Liverpool

„Nu-mi place absolut deloc această competiție și sper să nu se joace", a declarat Milner la microfonul BBC, după 1-1 cu Leeds. „Actualul sistem e foarte bun de multă vreme. Ceva îl face atât de special: noi ne-am câștigat dreptul de a fi campioni în Premier și în Ligă". A dezvăluit că „suporterii lui Leeds s-au manifestat împotriva noastră. Noi, jucătorii, nu prea contăm când se iau astfel de decizii, de aceea mi se pare nedrept".

Pe „Elland Road", jucătorii lui Leeds au apărut cu un protest anti-SLE la încălzire. Pe piept scria „Champions League pe merit", pe spate „Fotbalul este pentru fani". Apoi, au lăsat tricourile în vestiarul lui Liverpool, invitându-i să li se alăture. În afara arenei, pătimașii susținători ai lui Leeds au ars tricoul lui Liverpool.

Jurgen Klopp: „O decizie pe care nu o înțeleg"

Jürgen Klopp a vorbit și el la conferință despre întreaga situație, acuzând clubul: "Nici mie nu-mi place Super Liga. Cineva a luat această hotărâre cu patronii din lumea fotbalului, o decizie pe care nu o înțeleg. Fanii lui Leeds scandează contra noastră, ca și cum noi hotărâm, ceea ce nu e cazul". Conform The Athletic, Klopp e furios pe proprietarul John Henry pentru că a acceptat să se alăture aventurii SLE.

Înaintea partidei, managerul afirmase: „Am aflat doar de o zi, din presă. Am 53 de ani, Liga Campionilor exista de când eram jucător.. Mai târziu, obiectivul meu a fost mereu să antrenez acolo. Îmi place fotbalul competitiv. Îmi place că West Ham ar putea juca în Ligă sezonul viitor, că are această șansă".

Germanul contestase și în 2019 proiectul SLE: „Sper ca Super Liga să nu apară niciodată. Pentru mine, Champions League e acea Super Ligă. De ce am crea un sistem în care Liverpool ar întâlni Real Madrid zece ani la rând".

„Klopp i-a distrus pe proprietarii clubului"

Acum, Klopp anunță: „Am auzit că aș demisiona. Nu-mi dau demisia. Am o responsabilitate aici. În vremuri dificile, sunt și mai motivat să rămân".

La Sky Sports, Gary Neville, fostul căpitan al lui Man. United, spunea: „Klopp i-a distrus pe proprietarii clubului". Iar Jamie Carragher, care a jucat întreaga carieră la Liverpool, încheia cu un avertisment: "Dacă Jürgen va fi concediat, toată conducerea va fi dată afară din oraș într-o săptămână".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.