Campionate

Messi, 125 de milioane de euro venituri în 2020. Cine completează podiumul France Football

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 20 aprilie 2021

Cel mai bine plătit fotbalist din noua Super Ligă a Europei e Leo Messi (33 de ani). Căpitanul Barcelonei și-a păstrat poziția de lider în topul câștigurilor din salarii, bonusuri și bani de la sponsori întocmit de cunoscuta revistă franceză, cu 125 de milioane €, cu doar șase milioane mai puțin decât în 2019.

Argentinianul e tot înaintea lui CristianoRonaldo (Juventus), 118 milioane, și a lui Neymar (PSG), 98 de milioane (3 milioane peste anul trecut), topul fiind completat de Gareth Bale (38,6 milioane), Andres Iniesta (Vissel Kobe, 34), Eden Hazard(Real Madrid), Raheem Sterling (Man. City) și Kylian Mbappé (PSG), toți cu câte 32 de milioane. Atacantul francez a făcut un salt considerabil de 50% față de veniturile înregistrate în 2019!

Lewandowski pe 9, Salah, abia pe locul 20

Abia pe a noua poziție se regăsește Robert Lewandowski (Bayern), cu 30 de milioane, cu două mai multe decât a câștigat anul trecut Antoine Griezmann (Barcelona), în scădere față de cele 38,5 milioane în ierarhia precedentă. 

Niciun fotbalist italian nu prinde Top 20, unde apar în continuare Kevin De Bruyne (Man. City, 28 de milioane) și Paul Pogba (Man. United, 26), în timp ce Mohamed Salah (Liverpool) încheie clasamentul primilor 20 de bogați ai fotbalului mondial, cu ”doar” 20 de milioane încasate în 2020.

Citește și alte ştiri din fotbalul internaţional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.