Campionate

Florentino Perez ripostează: „Parcă aruncasem bomba atomică. Președintele UEFA ne-a jignit și ne-a amenințat”

Florentino Perez, președinte Real Madrid // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Scorpie  —  Thursday, 22 April 2021

Florentino Pérez (74 de ani), președintele lui Real Madrid și al Super Ligii Europei, îl acuză pe Aleksander Čeferin (53) pentru riposta agresivă: „Suntem într-o Europă democratică și nu trebuie să ne pună piedici! Nu mă tem de represaliile UEFA!”.

Părăsit de majoritatea aliaților Super Ligii, care n-a rezistat decât 48 de ore, Florentino Pérez a ținut să aibă ultimul cuvânt în războiul cu UEFA. Și a vorbit din nou foarte mult, tot la miezul nopții, despre proiectul „trecut doar în stand-by”, în interviul TV acordat pentru „El Larguero", și a contraatacat, acuzându-l pe Aleksander Čeferin. 

„A acționat de parcă am fi aruncat o bombă atomică. Suntem într-o Europă democratică și nu ar fi trebuit să ni se pună piedici. Dar UEFA a regizat tot acest spectacol surprinzător. Mă simt trist și dezamăgit”.

Florentino Perez: „Nu ne pot suspenda”

Președintele lui Real și al grupului de 12 cluburi ce au eșuat în secesiunea de Champions League s-a mirat de reacția agresivă împotriva competiției exclusiviste propuse: „Eu îmi doresc să avem la UEFA un președinte educat, nu unul care să ne jignească și să ne amenințe cu suspendări. N-am omorât pe nimeni și nu mă tem de represalii, nu au cum să ne interzică să jucăm semifinala cu Chelsea. 

Proiectul nostru, început acum 3 ani, era viabil. Probabil n-am avut timp să îl explicăm foarte bine, dar oricând poate apărea altul similar”.

Florentino Perez atacă UEFA și Liga Campionilor: „Formatul este depășit”

Pérez a insistat pe necesitatea reformei competițiilor europene: „Formatul actual este depășit și nu există interes decât începând din «sferturi», mai devreme nu se mai uită nimeni. Cluburile vor continua să piardă mai mulți bani, peste cele două miliarde, până în 2024 când vrea UEFA să schimbe. Nu mai putem aștepta atâta! 

Banii vin din meciurile bune, de genul Federer - Nadal în tenis, unde există concurență și ce atrag interesul fanilor. Există interesele celor care au privilegii și au manipulat lumea, spunând că noi omorâm fotbalul”.

Câtă vreme nu vom avea o Super Ligă, nu mai poate fi vorba de transferuri galactice, de tipul Haaland sau Mbappé. Nu se va sinucide nimeni dacă nu vine Kylian anul ăsta!

Cele 12 cluburi fondatoare strâng împreună două miliarde de fani, jumătate din cei pasionați de fotbal în lume. Nu există altă soluție pentru a recupera pierderile, murim altfel.
- Florentino Pérez, președinte Real Madrid

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.