Sporturi

Omagiul pentru mișcarea „Black Lives Matter”, interzis la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Echipa națională de tineret a Angliei protestează pentru mișcarea Black Lives Matter FOTO Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 23 April 2021

Sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo nu vor avea voie să îngenuncheze sau să ridice pumnul în semn de susținere pentru mișcarea „Black Lives Matter”.

Publicația The Sun a anunțat decizia Comitetului Olimpic Internațional care a acceptat interzicerea protestelor și demonstrațiilor „Black Lives Matter” în arene de la Jocurile Olimpice, înainte, în timpul și după ceremoniile de premiere sau competiții.

Sebastian Coe de la World Athletics a declarat că sportivii ar trebui să aibă dreptul să își exprime opiniile și să protesteze liber la Jocurile Olimpice. 

Mișcarea „Black Lives Matter”, interzisă la Jocurile Olimpice

Președintele Thomas Bach a spus că legea a fost aprobată în unanimitate în Comitetul Internațional Olimpic.

Kirsty Coventry, președinta Comisiei Sportivilor din cadrul Comitetului Olimpic, a spus că majoritatea sportivilor consultați au fost împotriva protestelor „Black Lives Matter”: „Nu aș vrea să existe ceva care să distragă lumea de la competiție. Așa am considerat”, a declarat Coventry.

În total, 3.547 de atleți care reprezintă 185 de țări și 41 de sporturi, au completat un chestionar online la finalul anului 2020, iar majoritatea au votat că „nu este potrivit să-și exprime viziunile pe teren, la ceremonii oficiale sau pe podium”. Cei mai mulți au spus că este mai bine ca sportivii să se exprime în conferințele de presă sau în zonele mixte.

Kirsty Coventry a mai spus că dacă sportivii nu vor respecta regula și vor protesta pentru „Black Lives Matter” vor fi sancționați: „Da, așa este. Am discutat cu majoritatea sportivilor. Ei au cerut asta”.

VIDEO. Romelu Lukaku, solidar cu mișcarea Black Lives Matter

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.