Altele

Fete de bronz » Două românce au urcat pe podium la Campionatele Europene

Kateryna Zhydachevska fericită după decizia din meciul pentru bronz Foto Imago Images

Articol de Luminița Paul  —  vineri, 23 aprilie 2021

Andreea Ana și Kateryna Zhydachevska au cucerit distincția de bronz la întrecerile continentale găzduite de Varșovia.

În cadrul categoriei 55 de kilograme, Andreea Beatrice Ana a cucerit medalia de bronz joi seară, ea impunându-se autoritar, 12-0 (decizie VSU) în înfruntarea cu Katsiaryna Pichkouskaya din Belarus. Românca a trecut în „sferturi” de Hilary Ysaline Honorine (Fra), 5-3, apoi a cedat în semifinale la Roksana Marta Zasina (Pol), care s-a calificat însă în finală, trimițând-o pe Ana în meciul pentru medalia de bronz. Ana mai are o medalie europeană de aceeași culoare, tot la 55 kg, cucerită în 2019, la întrecerea organizată la București.

Andreea Beatrice Ana, a doua din dreapta, pe podiumul de la Varșovia Foto Imago Images

La 59 kg, Kateryna Zhydachevska pierduse din ”sferturi”, dar învingătoarea ei, Biliana Dudova (Bul), a ajuns în ultimul act, iar românca a avansat și ea în lupta pentru bronz. Acolo a câștigat medalia după o decizie strânsă, la 3-3, cu bielorusa Yuliya Pisarenka. 

Krista Incze, la 65 kg, învinsă în calificări de Tetiana Rijko din Ucraina, 4-3 (VPO1), a depășit-o în recalificări pe rusoaica Liubov Ovcearova, primind decizia la scorul de 2-2. Acest rezultat a propulsat-o în meciul pentru medalia de bronz contra azerei Irina Netreba, disputa urmând să aibă loc vineri seară. Românca este vicecampionă continentală a categoriei la CE din 2019, de la București.

Citește și alte știri din sporturi

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.