Campionate

Arsene Wenger vine cu un scenariu-șoc: care ar fi fost adevăratul scop al Super Ligii Europei

Arsene Wenger, foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 25 aprilie 2021

Arsene Wenger, fostul manager al lui Arsenal, crede că proiectul Super Liga Europei, abandonat după doar două zile, a fost o încercare de a submina forța Premier League. 

Și o legendă a lui Arsenal a ridicat tonul vocii, atacând Super Liga. Arsene Wenger, 71 de ani, avertizează asupra pericolului reprezentat de proiectul „născut mort din start". 

„Toată lumea din Europa visează să distrugă Premier League, iar în Anglia ne-o facem cu mâna noastră. Nu pot înțelege rațiunea aderării la acea competiție, pentru că Anglia deja votase pentru Brexit! Nu cred că Super Liga avea vreo șansă să trăiască, după cum nu am priceput deloc nici comportamentul cluburilor din Premier", declară Arsene Wenger, în The Sun.

Arsene Wenger despre Super Liga Europei: „Proiect de amatori" 

Fostul manager al „tunarilor" din perioada 1997-2018 explică greșeala făcută de cele șase echipe, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham, care au cedat tentației:

 „Baza culturii sportive europene este să permiți accesul prin performanță la nivelul de top al competiției. Cum să îți imaginezi că fanii ar accepta vreodată ca echipa lor să iasă din campionat ca să poată evolua în Super Ligă? Nu mai spun că prezentarea proiectului a părut de amatori, nepregătită. Mă mir cum de au aderat atâtea cluburi! S-au amăgit probabil că va fi o rezolvare rapidă a problemelor financiare". 

„The Big Six" s-au retras in corpore, iar Florentino Perez, rămas doar aliat cu Juventus, s-a văzut nevoit să abandoneze puciul.

Ceferin către Real Madrid, Barcelona și Juventus: „Ei cred că Pământul e plat!"

Orice atac al lui Florentino Pérez la UEFA nu rămâne fără replică. Președintele Aleksander Ceferin a avertizat în Daily Mail că Real Madrid, Barcelona și Juve vor avea de suferit, amenințându-le cu sancțiune grave. 

Florentino Perez, unul dintre marii susținători ai proiectului Super Liga Europei

Ei cred că Pământul e plat și Super Liga încă mai există. Vor suporta consecințele, să nu-și imagineze că ne vom purta ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat! Există însă o deosebire clară între cluburile din Premier, care s-au retras primele și au admis că au greșit, un alt grup de trei, Atletico, Milan și Inter, ce le-au urmat, și restul ce sunt responsabile pentru încercarea de secesiune. Comitetul Executiv va decide sub ce formă vor plăti, dar sunt echipe care riscă să fie expulzate din Ligă poate chiar în sezonul viitor".

Citește și alte știri despre Super Liga Europei: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.