Tenis

Sorana Cîrstea mai primește o veste excelentă » Wild-card pentru un turneu de top

+19 Foto
Sorana Cîrstea a primit wild-card pentru turneul de la Madrid. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 26 aprilie 2021

Sorana Cîrstea (31 de ani, 59 WTA) mai primește o veste excelentă, la o zi după titlul cucerit la Istanbul, al doilea al carierei.

Evoluțiile solide din ultima perioadă n-au rămas fără urmări pentru Sorana Cîrstea. Sportiva a aflat, imediat după titlul cucerit la Istanbul, că a primit un wild-card pentru turneul de top de la Madrid, cel deținut chiar de către afaceristul Ion Țiriac.

Va fi cea de-a zecea apariție a Soranei Cîrstea la turneul din capitala Spaniei. În 2016 și în 2017, Cîrstea a ajuns până în sferturi la Madrid.

Turneul WTA 1000 de la Madrid, dotat cu premii în valoare de 7,279,270, se va desfășura în perioada 29 aprilie - 8 mai 2021. Ediția nu a avut loc în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus. Campioana en-titre este Kiki Bertens, cea care în 2019 a învins-o în finală pe Simona Halep.

FOTO O istorie mereu prezentă » Turneul de la Madrid, în imagini

+19 Foto
Imagini de colecție de la Madrid. foto: Guliver/Getty Images

Sorana Cîrstea, salt important în clasamentul WTA

La startul turneului de la Istanbul, Sorana Cîrstea era pe poziția a 67-a mondială. Cu cele 280 de puncte primite în urma triumfului din Turcia, românca în vârstă de 31 de ani va urca până pe treapta a 59-a în ierarhia WTA. 

Cel mai bun loc al carierei ei este 21, atins pe 12 august 2013, după ce a jucat finala turneului Premier 5 de la Toronto. Dintre românce, Simona Halep va rămâne pe 3, Patricia Țig e pe 64, iar Irina Begu pe 74 între primele 100 de jucătoare ale lumii

Citește și alte știri despre Sorana Cîrstea: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.