Opinii

FCSB a fost din alt film!

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  luni, 26 aprilie 2021

Cel mai simplu e să afirmi că, bătută pe teren propriu de Sepsi, FCSB și-a făcut-o cu mâna sa. Că a jucat penibil, termen auzit chiar din gura lui Fl. Tănase, căpitanul ei. 

Ar fi plastic spus, nu și pe de-a întregul corect. Deoarece ar minimaliza meritele învingătoarei, formație organizată și înfiptă, capabilă de un angajament și un ritm rar întâlnite în Liga 1. Mă refer la o echipă energică, adesea contondentă, pe care Leo Grozavu, jos pălăria!, a transformat-o într-un veritabil comando. Iată de ce, înainte de a o critica pe FCSB, refrenul zilei, s-ar cuveni s-o lăudăm pe Sepsi. Așa cred c-ar fi normal, logic.

Întreaga lume dă acum, citesc și aud, în FCSB. La adresa căreia curg reproșurile ca un fluviu. Că jucătorii ei sunt umflați, inclusiv în GSP?!, ca să fie vânduți repede și la prețuri mari. Că antrenorul Petrea nu decide nimic, doar execută ordinele patronului, de regulă sosite prin telefon ori prin intermediari. Că are, în ciuda investițiilor lui Becali, un lot subțire. Ceea ce sare în ochi acum, când s-a accidentat și Panțâru, culmea ironiei, lovit de Șut, iar Crețu va fi suspendat. Semnificativ e că, deși echipa se chinuia, Petrea a operat duminică doar 4 schimbări!

În sfârșit, de pe o listă de cusururi mai lungă, că FCSB nu folosește un vârf autentic, de careu, ci tot improvizează într-un moment în care croatul Vukusici, căzut în dizgrația aceluiași capricios Becali, e silit să vadă meciurile de pe banca de rezerve ori de la televizor!

Cele de mai sus și multe altele sunt reale. Totuși, să-mi fie cu iertare, nu m-aș repezi să șterg pe jos cu FCSB. Nu din vreo simpatie specială pentru culorile roș-albastre, pe care altfel le respect, cât din ideea că, dacă-l pun la zid tocmai pe liderul campionatului și-i găsesc numai defecte, cu restul formațiilor ce-ar trebui să fac, să le desființez?! Ca atare, mă limitez să scriu că FCSB a prins duminică o seară foarte slabă. În care a stat prost în teren și a jucat haotic, dezlânat, cu gândul parcă în altă parte.

foto: facebook FCSB

Cel mai bun om al bucureștenilor s-a dovedit din nou portarul Andrei Vlad. Cum acesta a încasat două goluri, de dedus că toți ceilalți au dezamăgit. Chiar da, pe linie. În ziua în care a împlinit 22 de ani, mulți înainte!, Moruțan n-a avut nici suflu, nici inspirație. Ca și golgeterul Fl. Tănase, invizibil până în faza în care, fair, va recunoaște că Niczuly nu l-a faultat, că el a călcat pe minge și deci nu trebuia să primească 11 metri. Dar nici cartonaș galben întrucât n-a simulat și nici n-a cerut nimic.

În rest, Ov. Popescu, Șut și Oaidă au continuat să alerge, dar degeaba. În vreme ce fundașii centrali Miron și Haruț, apoi Cristea, au părut adesea din alt film, asemenea majorității coechipierilor. Tânărul și promițătorul Oct. Popescu s-a mai scos marcând golul, însă nici el n-a excelat. Rezumând, în cazul în care nu-și va reveni până joi, când se deplasează la Craiova, beneficiara rezultatelor din etapa 3 a play-off-ului, FCSB ar putea pierde locul 1. Aspectul psihic, mental, se anunță foarte important.

Altminteri, pățania de la Paris și acuzația nefondată de rasism nu l-au afectat pe Sebastian Colțescu. Dimpotrivă, l-au maturizat, l-au echilibrat. Acesta a reușit să țină în mână o partidă încinsă, cu un fault la aproape fiecare două minute, s-o tempereze. A făcut ce trebuia când l-a ascultat pe Oct. Șovre și, răzgândindu-se, a renunțat la penalty-ul acordat inițial lui Fl. Tănase. Pentru că e grav să greșești, dar și mai grav să persiști în ce-ai greșit. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.