Tenis

Recordul stabilit de Rafa Nadal, după al 12-lea titlu la Barcelona » E primul jucător care reușește asta în ATP

+20 Foto
Rafael Nadal a câștigat pentru a 12-a oară la Barcelona. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Remus Dinu  —  luni, 26 aprilie 2021

Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) a cucerit duminică cel de-al 12-lea titlu la Barcelona, impunându-se într-o finală-maraton contra lui Stefanos Tsitsipas (22 de ani, 5 ATP), scor 6-4, 6-7 (6), 7-5. 

Ibericul l-a învins pe Tsitsipas, jucătorul momentului în ATP, la capătul unuia dintre cele mai calitative meciuri din ultima perioadă, care a durat trei ore și 38 de minute - cel mai lung meci de două din trei seturi al anului. În drumul spre trofeu, Nadal a salvat o minge de meci a lui Tsitsipas, după ce, în prealabil, și elenul anulase două mingi de partidă ale lui Rafa.

Nadal începuse cu ezitări sezonul de zgură, cu înfrângere în sferturile de la Monte Carlo în fața lui Rublev, dar și cu seturi pierdute în primele tururi de la Barcelona. Totuși, spaniolul s-a regrupat și a încheiat turneul de la Barcelona cu trofeul în brațe. Al 12-lea al carierei la Barcelona, la fix 16 ani de la primul titlu cucerit la acest turneu. 

Victoria din finala de la Barcelona îl reconfirmă pe Nadal drept favoritul principal pentru Roland Garros, însă îi și readuce acestuia locul doi în clasamentul ATP, pe care îl pierduse în urmă cu o lună în fața rusului Daniil Medvedev (25 de ani). Liderul ierarhiei masculine rămâne Novak Djokovic. 

Rafa Nadal, un nou record după titlul de la Barcelona

La Barcelona, Nadal a mai stabilit un record impresionant. A devenit primul jucător din Era Open care câștigă minimum 450 de meciuri pe două suprafețe diferite, zgură și hard. În total, Nadal a bifat 1013 victorii și 206 înfrângeri în circuitul masculin.

87 de turneea câștigat Nadal de-a lungul carierei, 61 dintre ele venind pe zgură, suprafața favorită

+20 Foto
Rafa Nadal a câștigat titlul #12 la Barcelona. FOTO: Guliver/Getty Images
  • foto: Guliver/Getty Images

Stefanos este un adversar incredibil, numărul 1 în 2021 și știam cât de greu va fi. Jocul a avut de toate și este o victorie foarte importantă pentru mine. Am avut două opțiuni bune de a câștiga în setul doi, dar ceea ce s-a întâmplat - s-a întâmplat, trebuie să accept greșelile și să privesc cu optimism spre viitor. Este modul meu de a gândi, orice poate fi reparat. Vreau să îl felicit pe Stefanos, are un viitor incredibil și îi doresc tot ce e mai bun în cariera sa - Rafael Nadal despre Tsitsipas

VIDEO Rezumatul finalei Nadal - Tsitsipas

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.