Liga 2

Fără fotbal, dar cu stadion! Imagine rară într-un oraș din România: bloc de locuințe în incinta arenei

+5 Foto
Cu puțină cosmetizare, arena din Tulcea ar putea găzdui iar meciuri de Liga 2

Articol de Ionuţ Iordache, Vlad Nedelea  —  luni, 26 aprilie 2021

La Tulcea există o arenă decentă, un „must” pentru ce-a însemnat Delta, club obișnuit cu Liga a 2-a sau a 3-a. Cu mici retușuri, tulcenii s-ar mândri cu o casă cochetă, curată, însă din 2019 oficialitățile au abandonat ideea de a mai avea un club de fotbal

Tulcea nu a stat niciodată la "masa bogaților" autohtoni din Liga 1. A fost aproape, în 2007, când Delta câștigase Seria I din Liga a 2-a. A avut atunci, fictiv, câteva zile statut de Liga 1, a continuat totuși în Divizia B. Impasul a venit din cauza stadionului: n-a depus dosarul de omologare, n-a primit "viză" de Liga 1. A scăpat-o astfel pe Ceahlăul de retrogradare și a șters cu buretele cel mai bun rezultat din istoria clubului. Mai avea un loc 5 în Divizia B în 1984.

>

De la Liga 1 spre desființare

Istoria Deltei Tulcea e oricum destul de scurtă și fără sare și piper. Nici prea multe nume sonore nu-și leagă trecutul de acest club. De notat ar fi Alexandru Mățel, Andrei Peteleu și Pavel Peniu, actualul președinte de la Viitorul lui Gică Hagi. 48 de ani agitați, cu multe schimbări de nume, abrevieri, probleme de tot soiul, desființări și reînființări. 2019 a fost fatal pentru Delta Tulcea. 

În aceeași serie cu Rapid, dobrogenii s-au retras la mijlocul sezonului și au anunțat că încheie activitatea. Din acel moment, stadionul din Tulcea a devenit doar un obiectiv păzit, loc de promenadă sau antrenamente individuale pentru cei mai activi tulceni. Asta este și azi, când Gazeta a vizitat arena care în teorie ar avea 12.000 de locuri.

Fără fotbal, dar cu stadion de Liga 2

Fără fotbal de 2 ani, de fapt fără activitate și investiții serioase, stadionul "Delta" nu arată chiar atât de rău, raportat la ce a însemnat Tulcea în fotbal. Cu un gazon de-un verde aprins, fără denivelări, lecție pentru multe cluburi de Liga a 2-a. Cu multe dintre scaunele alb-albastre la locul lor, culori aprinse, curate, semn că nu-s de mult timp schimbate și-s chiar îngrijite. Minusul ar fi buruienile crescute printre ele și pe lângă gardul ce înconjoară suprafața de joc. O mână de var și o motocoasă ar rezolva probabil rapid deficiențele. Dar pentru cine? Căci la Tulcea nu mai există fotbal de 2 ani!

+26 Foto
Foto: Ionut Iordache

Ce spune Consiliul Local

Gazeta Sporturilor a trimis o solicitare către oficialitățile locale, în care a cerut detalii despre situația arenei pe care a jucat până nu demult Delta Tulcea. Până în momentul izbucnirii pandemiei, terenul era folosit de copii și juniori afiliați unor cluburi private. Acum este însă nefuncțional. În scurtul răspuns primit de redacție, Direcția de Întreținere și Administrare Patrimoniu - Tulcea anunță că în acest moment nu există niciun plan legat de vreo nouă echipă în oraș, implicit nimic nou nici cu arena tulceană. 

Bloc de locuințe în incinta stadionului!

O imagine rară la stadionul din Tulcea e dată de blocul aflat chiar în spatele tribunei oficiale, în curtea stadionului (foto). Acolo locuiesc câteva familii, ce ar putea oricând să coboare din casă și să ia loc în tribună dacă ar mai fi meciuri. Asta dacă nu au vedere direct spre teren din balcon. Clădirea a fost în trecut cantonamentul clubului sportiv, însă a devenit bloc de locuințe ulterior. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.