Campionate

Super Liga Europei = EXCLUDEREA din campionat! E oficial: „Vor fi dezafiliaţi”

Super Liga Europei e pe butuci, dar federațiile vor să se asigure că un astfel de proiect nu va ademeni alte cluburi pe viitor.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 26 April 2021

Super Liga Europei e pe butuci, dar federațiile vor să se asigure că un astfel de proiect nu va ademeni alte cluburi pe viitor.

  • Dintre cele 12 formații fondatoare, doar 3 nu s-au retras oficial din Super Ligă: Juventus, Real Madrid și Barcelona.

De pildă, Federația Italiană de Fotbal, prin vocea președintelui Gabriele Gravina, a transmis că echipele din Italia care vor adera la Super Liga Europei (sau la orice altă competiție care nu va fi autorizată de Federație, UEFA și FIFA) vor fi excluse din campionat.

Federația din Italia, regulă împotriva Super Ligii

În ceea ce priveşte regula anti-Super Ligă, cei care cred că vor să participe la o competiţie care nu este prevăzută şi autorizată de Federația Italiană, UEFA şi FIFA, vor fi dezafiliaţi! Cine a interpretat Super Liga ca un act de simplă slăbiciune din partea unor cluburi confruntate cu dificultăți economice, se înşală. 

În acest moment nu avem informaţii despre cine a rămas şi cine a plecat. Această regulă va fi inclusă în licenţele naţionale, iar apoi va fi introdusă în codul justiţiei sportive. Dacă la data limită pentru înscrierea în campionatele naţionale cineva aderă la alte competiții de natură privată, este exclus", a declarat Gravina.

3 cluburidin Italia voiau să fondeze Super Liga: Inter, AC Milan și Juventus. Primele două au făcut rapid pasul înapoi, la presiunea suporterilor

Helmuth Duckadam, despre Superliga Europei: „E clar că UEFA a greșit”

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.