Stranieri

Antrenorul pe care Mircea Lucescu pariază: „Ne va depăși pe toți. Și pe mine, și pe Ferguson”

Mircea Lucescu și Pep Guardiola // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Theodor Jumătate  —  Tuesday, 27 April 2021

După ce a cucerit campionatul în Ucraina alături de Dinamo Kiev, Mircea Lucescu (75 de ani) a ajuns la 36 de trofee cucerite în carieră. „Il Luce” crede că în cele din urmă va fi depășit la numărul de distincții de Pep Guardiola (50 de ani), tehnicianul lui Manchester City.

  • Interviul integral cu Mircea Lucescu poate fi citit în Gazeta Sporturilor de astăzi și pe GSP.ro, AICI;

Weekend-ul trecut, Pep Guardiola a câștigat Cupa Ligii Angliei alături de Manchester City. Este al 30-lea trofeu din vitrina antrenorului iberic, care se apropie cu pași repezi de numărul de distincții al lui Mircea Lucescu.

Românul are 36, cu tot cu promovările de pe primul loc cu Corvinul și Brescia, și are șansa de a ajunge la 37, dacă va câștiga Cupa Ucrainei. Dinamo Kiev este în finală, unde va juca cu Zorya pe 13 mai. În același timp, Guardiola poate ajunge la 32 de trofee la finalul acestui sezon, City fiind în pole-position pentru a câștiga Premier League, precum și în semifinalele Ligii Campionilor. 

Mircea Lucescu: „Pep Guardiola ne va depăși pe toți”

Iar cum vârsta lui Pep este una ce ar trebui să îi permită să mai antreneze ani buni, „Il Luce” crede că acesta va deveni antrenorul cu cel mai mare succes din istoria fotbalului. 

„Pep ne va depăși pe toți. Și pe mine, și pe Ferguson. La 50 de ani și la ritmul în care câștigă, nu va fi o problemă. E inteligent, întotdeauna se duce acolo unde își poate construi echipa, unde are toate resursele. Și la joc, și la trofee, e mereu foarte sus. Întreaga lui carieră a rămas la cel mai înalt nivel. Barcelona, Bayern, Manchester City. Așa va fi până la capăt”, a spus Mircea Lucescu pentru GSP.ro. 

Ca să fie și mai corect, eu am 37 de trofee! Ultimul e Cupa contra Stelei. Am câștigat, echipa adversă s-a retras de pe teren. Tot trebuie să îmi dea înapoi acel trofeu!
- Mircea Lucescu, pentru GSP.ro

Antrenorii cu cele mai multe trofee în palmares

  1. Alex Ferguson (Scoția, 1974-2013): 49 de trofee
  2. Mircea Lucescu (România, 1979-prezent): 36
  3. Jock Stein (Scoția, 1960-1985): 35
  4. Valeri Lobanovskyi (Ucraina, 1969-2002): 33
  5. Pep Guardiola (Spania, 2008-prezent): 30

8 campionateare Guardiola în palmares: 3 cu Barcelona, 3 cu Bayern Munchen și două cu Manchester City. Cel mai probabil, îl va câștiga pe al 3-lea alături de „cetățeni” în acest sezon

VIDEO. Povești savuroase cu Victor Pițurcă și Mircea Lucescu

>

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.