Liga 1

El e jucătorul-cheie de la FCSB » Forma sa decide meciurile „roș-albaștrilor”!

+18 Foto
Florin Tănase este golgehterul Ligii 1 și al celor de la FCSB în toate competițiile // foto: Facebook @ FCSB

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu, Costin Ștucan  —  miercuri, 28 aprilie 2021

FCSB e dependentă de căpitanul ei, Florin Tănase (26 de ani), pierde când el nu marchează. Fără un atacant specializat, echipa se mișcă în funcție de randamentul lui Florin, al cărui contract va expira pe 31 decembrie 2022.

FCSB a regresat recent, de când au dispărut Man, vândut la Parma, și Coman, accidentat, și a ajuns să depindă total de randamentul lui Florin Tănase. Căpitanul e cel mai bun marcator din campionat, cu 21 de goluri, și hotărăște parcursul echipei în funcție de forma lui.

În deplasarea recentă de la Sfântu Gheorghe, Tănase nu a marcat și a ieșit în evidență doar cu o simulare pentru care a primit un cartonaș galben, după ce ceruse un penalty. Meciul nu a constituit un caz izolat, e clar că atunci când Florin are o zi proastă, echipa nu câștigă.

Florin Tănase, omul-cheie la FCSB

FCSB a pierdut o singură dată în tot sezonul atunci când a marcat el, într-o deplasare de la Iași (scor 2-5) din care lipseau mulți jucători și Toni Petrea a trebuit să alcătuiască o formulă "B" din cauza coronavirusului.

În toate celelalte partide în care a înscris căpitanul, roș-albaștrii au scăpat nebătuți. El a fost mijlocaș ofensiv, inter, vârf, extremă stânga, în funcție de situație. „Dacă pică și el ce se va întâmpla?”, se întreabă Duckadam, portarul legendar de la Sevilla, referindu-se la subțirimea lotului. „Tase” e golgeter, căpitan și omul de care depind rezultatele, statistic.

Cum a marcat Florin Tănase

MeciulGoluri
Astra - FCSB 0-31
FCSB - Șirak 3-01
FCSB - Viitorul 3-01
Poli Iași - FCSB 5-21
FCSB - Dinamo 3-22
FCSB - Hermannstadt 5-01
Chindia - FCSB 0-21
FCSB - Botoșani 4-12
FCSB - Astra 3-02
Viitorul - FCSB 2-21
FCSB - Voluntari 2-11
FCSB - Poli Iași 2-11
Dinamo - FCSB 0-11
Botoșani - FCSB 0-21
FCSB - Gaz Metan 1-01
FCSB - CFR 3-01
România - Macedonia de Nord 3-21
Sepsi - CFR 1-11
Clinceni - FCSB 0-22

Florin Tănase pleacă în curând de la FCSB!

Becali va trebui să-l vândă în curând pe Florin Tănase, altfel îl va pierde gratis. Contractul lui va expira pe 31 decembrie anul viitor, ceea ce înseamnă că el va avea dreptul de a semna cu oricare club începând cu 1 iulie 2022.

Clubul a căutat să extindă acordul, o propunere pe care jucătorul a refuzat-o. Tănase câștigă 15.000 de euro lunar la FCSB, un salariu sub cel al lui Coman, plătit cu 20.000 de euro, și are deja 26 de ani, deci e contratimp planul său de a prinde un transfer în străinătate.

Becali spusese recent că avea de gând să îi ofere prelungirea pentru un termen lung, ca să își asigure astfel aportul celui mai important fotbalist din echipă. În discuțiile cu Florin și cu impresarii lui, Gigi le-a propus două soluții:

  • Un transfer acum contra a 5 milioane de euro;
  • Prelungirea contractului cu promisiunea că transferul va putea să fie realizat pentru 3 milioane de euro, iar salariul urma să crească la 20.000 de euro lunar, dar jucătorul a refuzat această variantă.

148 de meciuriși 52 de goluri a înregistrat Tănase la FCSB doar în campionat. În acest sezon a adunat șase cartonașe galbene, ceea ce înseamnă că după următorul va fi suspendat și echipa va trebui să se descurce fără el

4 milioane de eurovalorează Tănase, conform transfermarkt.com

VIDEO. Helmut Duckadam a analizat prestația celor de la FCSB în meciul cu Sepsi: „Au rămas fără echipă!”

>

Mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.