Campionate

Cum a ratat Adi Ilie un transfer la Manchester United sau Real Madrid: „Au fost oferte după Mondialul din Franța”

+35 Foto
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 28 April 2021

Adrian Ilie (47 de ani), unul dintre cei mai importanți fotbaliști români din istoria recentă, dezvăluie cum ar fi putut să arate cariera lui după Campionatul Mondial din Franța, din 1998.

„Cobra”, care a impresionat în tricoul Valenciei, mărturisește că Manchester United și Real Madrid l-au dorit după Mondialul din Franța, dar Valencia a refuzat ofertele primite.

Adi Ilie, dorit de Real Madrid și Manchester United

După un retur de sezon perfect în Primera Division, cu 12 goluri în 17 meciuri, Ilie a impresionat și la CM 1998, unde a marcat un gol superb contra Columbiei, iar două dintre cele mai mari echipe ale vremii au vrut să-l transfere.

„Au fost oferte, Valencia a avut oferte după Campionatul Mondial din Franța, de la Manchester, și de la Real Madrid. M-a liniștit din prima fază președintele clubului, Pedro Cortez. Mi-a spus că nu sunt transferabil.

Și în plus, eram foarte bine acolo, la Valencia, și a contat foarte mult. Ca dovadă că am jucat 5 ani acolo.  Aș fi putut să mai rămân la Valencia în continuare doi ani, cred că acolo, cariera mea ar fi luat-o într-un alt sens. Am avut ofertă să mai stau doi ani acolo și am ales să plec. Poate trebuia să iau altă decizie”, a spus Ilie pentru playsport.

16 trofee a cuceritIlie în carieră: 8 cu Steaua (4 titluri, 2 Cupe ale României, 2 Supercupe ale României), 3 cu Galatasaray (2 titluri, 1 Supercupă a Turciei), 4 cu Valencia (1 titlu, 1 Cupă a Spaniei, 1 Supercupă a Spaniei, 1 Cupă Intertoto) și 1 cu FC Zurich (1 Cupă a Elveției)

Crescut la Extensiv Craiova, Adi Ilie a mai jucat la Steaua, Galatasaray, Alaves, Beșiktaș, FC Zurich. După o ultimă stagiune la FC Zurich (2004-2005), Ilie s-a retras definitiv. Avea numai 31 de ani!

13 goluria marcat Adrian pentru naționala României, în 55 de partide. A participat la 3 turnee finale: Euro '96, CM '98 și Euro 2000

22 de goluria înscris Ilie în cupele europene, în 54 de meciuri

VIDEO Cele mai tari goluri marcate de Real Madrid contra Valenciei

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.