Liga 3

Scenariu neverosimil: Stadionul Steaua, inaugurat în vară cu un meci de rugby? Fanii CSA se revoltă: „Ar fi cea mai proastă mișcare”

+29 Foto
Stadionul Steaua // foto: canpower.ro

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 28 aprilie 2021

Stadionul „Steaua” ar putea fi inaugurat cu un meci de rugby. Acest scenariu i-a enervat pe fanii echipei de fotbal a CSA, care cer ca arena din Ghencea să găzduiască prima dată o partidă de fotbal.

Stadionul Steaua nu a fost încă inaugurat, deși este gata de mai multe luni. Se așteaptă încă finalizarea protocolului de predare către MApN, înainte ca stadionul să devină oficial „casa” secției de fotbal de la CSA Steaua.

Stadionul Steaua, inaugurat cu un meci de rugby?

Totuși, stadionul ar putea fi inaugurat cu un meci de rugby, spre stupoarea fanilor formației din Liga 3! Potrivit ProSport, Federația Română de Rugby plănuiește ca echipa națională de rugby să joace trei partide din luna iulie în Ghencea.

Este vorba despre duelul cu câștigătoarea dintre Belgia și Olanda, din Rugby Europe Championship, care va avea loc pe 3 iulie, și de „amicalele” cu Scoția (10 iulie) și Japonia (19 iulie).

Conform sursei citate, oficialii FRR vizează stadionul Steaua datorită capacității sale superioare față de cea a stadionului „Arcul de Triumf”. În iulie, se estimează că 25% din arene vor fi deschise fanilor, așadar peste 9.000 de persoane ar putea asista la meciurile „stejarilor”.

Suporterii CSA Steaua se revoltă: „Ar fi cea mai proastă mișcare”

Vestea nu a picat bine pentru fanii echipei de fotbal de la CSA Steaua, care nu concep ca meciul care va inaugura arena să nu fie de fotbal. „Ar fi cea mai proastă mișcare pe care clubul Steaua ar putea să o facă, stadionul trebuie inaugurat cu un meci de fotbal și, mai ales, de către clubul CSA Steaua București! STEAUA este numele care trebuie să apară pe tabela de marcaj, pe bilet sau transmisiune, nu doar pe scaune și pe toate marcajele din jurul stadionului.

În altă ordine de idei, este un eveniment bun, prin aducerea naționalei și promovarea rugbyului, dar nu ca meci de inaugurare. Să sperăm că este doar o glumă și nu intenția clubului, sau poate că cineva își dorește să ne submineze imaginea”, se arată într-un comunicat al AS47, asociație a suporterilor steliști.

Caracteristici Stadion Steaua:

  • Capacitate: 31.254 de locuri;
  • Cost: 94.700.000 euro
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație;
  • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă;
  • Suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi.

VIDEO. „Steaua by night”! Imagini SENZAȚIONALE cu noua arenă din Ghencea, cu luminile aprinse

>

Mai multe știri din fotbalul românesc:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.