Snooker

Știm semifinaliștii de la Campionatul Mondial de snooker! Judd Trump, eliminare surprinzătoare

Mark Selby, foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 28 April 2021

Englezii Mark Selby și Kyren Wilson au fost primii doi calificați în semifinalele Campionatul Mondial de snooker 2021. I-au urmat, aseară, Stuart Bingham și Shaun Murphy. 

Mark Selby și-a continuat evoluția consistentă la Crucible. În disputa celor doi 3x campioni mondiali, Selby l-a pus la punct pe Mark Williams, cu un 6-2, după prima sesiune, după care s-a dus rapid la 10-2. La 11-3, Williams chiar a deschis jocul cu o lovitură cu 4 mante, nemaivăzută la CM de snooker! 

Selby și-a menținut calmul, a închis la 13-3. Englezul a pierdut doar 11 frameuri în 3 meciuri jucate deja la Crucible! În semifinale, îl va înfrunta pe englezul Stuart Bingham, cel care a trecut în joc decisiv de Anthony McGill, 13-12. Campion mondial în 2015, Bingham e în semifinale pentru prima dată de atunci încoace.  

Kyren Wilson l-a doborât pe Neil Robertson, Judd Trump și-a încheiat și el parcursul

Kyren Wilson n-a stat pe gânduri și a închis repede meciul împotriva australianului Neil Robertson. După două sesiuni destul de chinuite, care i-au adus la 8-8, Kyren s-a concentrat mai bine și a închis meciul cu 5 frameuri consecutive împotriva lui Robertson, unul dintre marii favoriți. Întrebat de unul dintre comentatorii Eurosport ce este lichidul verde pe care îl avea în pahar în timpul meciului, Wilson a spus râzând că e „Hulk juice”, explicând că încearcă să mănânce cât mai sănătos pentru a fi în formă. 

În vârstă de 29 de ani, englezul a fost finalist la Crucible în 2020, unde a pierdut împotriva compatriotului Ronnie O'Sullivan. 

Considerat mare favorit, Judd Trump a avut un meci de coșmar cu Shaun Murphy, campionul mondial din 2005. Trump s-a văzut condus după doar două sesiuni, cu 10-6, a reușit să revină la 11-11, dar Murphy s-a prezentat exemplar, ca în vremurile bune, și a închis partida la 13-11. 

Citește și alte știri de snooker:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.