Campionate

Barcelona, negocieri secrete cu Messi » Contract pe 10 ani! Argentinianul e dispus să renunțe la bani

Leo Messi, tentat să își prelungească înțelegerea cu Barcelona. Foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 29 aprilie 2021

Joan Laporta (58 de ani), președintele de la FC Barcelona, a demarat operațiunea prelungirii contractului starului Lionel Messi (33), scadent la finalul acestui sezon.

Joan Laporta face primii pași pentru a rezolva una dintre cele mai presante probleme ale începutului său de mandat ca președinte la Barcelona: reînnoirea contractului lui Messi, care expiră la finele acestui sezon.

În acest scop, președintele „blaugrana” a avut săptămâna trecută o discuție cu Jorge Messi, tatăl lui Lionel. Cei doi au ieșit la masă, unde au testat terenul înainte ca Barcelona să îi facă o ofertă oficială celui mai important fotbalist al ei, anunță Mundo Deportivo, care citează televiziunea catalană TV3.

Messi, negocieri cu Barcelona

Laporta a explicat că nu poate face o ofertă acum, întrucât auditul economic pe care l-a început după ce a devenit președinte nu este încă gata, dar semnele din partea „taberei” Messi au fost bune. „Și-au arătat predispoziția de a ajunge la un acord”, scrie Mundo Deportivo.

Potrivit sursei citate, Messi ar lua în calcul o înnoire „imaginară”, cu un contract pe termen lung, de 10 ani, cu o clauză surpriză. Înțelegerea l-ar păstra încă două sezoane la Barcelona (deci până la vârsta de 36 de ani), plus o clauză care să-i permită să meargă în MLS pentru ultimii doi ani din cariera de fotbalist. În 2025, argentinianul ar reveni la Barcelona pentru a lucra în partea administrativă pentru cel puțin 5 ani.

Messi Snr. ar fi înțeles poziția Barcelonei și situația economică actuală și ar fi lăsat de înțeles că fiul său este dispus să primească jumătate din salariul pe care-l are în prezent. În schimb, Laporta ar trebui să găsească o cale de a aduce o vedetă la echipă, pentru a începe un nou proiect câștigător. Cel mai probabil, pe Erling Haaland.

VIDEO. TOP 5 goluri ale lui Lionel Messi la Barcelona

Mai multe știri despre Barcelona:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.