Campionate

Barcelona, victorie crucială la Valencia » Recital Lionel Messi: „dublă” și gol superb din lovitură liberă! Ce bornă a atins

Carlos Soler și Lionel Messi au înscris în Valencia - Barcelona 2-3 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 03 mai 2021

Barcelona a obținut o victorie foarte importantă în lupta pentru La Liga, 3-2 cu Valencia, după un recital al lui Lionel Messi (33 de ani).

Prima repriză a fost una echilibrată, în care doar două șuturi - câte unul de fiecare parte - au fost cadrate pe poartă. În al doilea act, a început spectacolul pe „Mestalla”. Gabriel Paulista a deschis scorul în minutul 50, cu o lovitură de cap simplă, având în vedere că Ter Stegen era căzut, iar poarta goală. 

În minutul 57, Barcelona a obținut un penalty, pe care Messi l-a ratat, dar mingea a revenit cu noroc la starul argentinian, care s-a revanșat pentru ratarea loviturii de la punctul cu var. Griezmann a făcut 2-1 în minutul 63, împingând mingea în poartă din doar câțiva metri, după ce Cillessen parase lovitura de cap a lui de Jong.

Lionel Messi, golazo din lovitură liberă

Lionel Messi a reușit „dubla” în minutul 69, cu o lovitură liberă impecabilă de la aproximativ 20 de metri de poarta „liliecilor”. Messi a trimis imparabil, bară-gol, reușind astfel să înscrie al 50-lea său gol din lovitură liberă pentru clubul blaugrana! Pentru prima dată, a „lovit” din lovitură liberă împotriva Valenciei. Totodată, Messi a ajuns la al 56-lea său gol din lovitură liberă, egalându-l astfel pe Cristiano Ronaldo la acest aspect!

Messi este la doar 4 goluri din lovitură liberă distanță de a-l depăși pe Diego Maradona (cu 59) în topul fotbaliștilor din Argentina cu cele mai multe goluri marcate dintr-o astfel de fază fixă.

Tabela pe „Mestalla” a fost închisă de Carlos Soler, în minutul 83, cu un trasor de la mare distanță de poartă.

Clasament La Liga: Barcelona rămâne pe 3

Barcelona rămâne la două puncte în spatele celor de la Atletico și o egalează pe Real Madrid la puncte (74), cu patru etape înainte de finalul campionatului. Pentru a câștiga titlul, catalanii vor spera ca cele două rivale să se încurce în meciurile rămase.

VIDEO. TOP 5 goluri ale lui Lionel Messi la Barcelona

Mai multe știri din La Liga:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.