Anchetele Gazetei

Roşu pe bani

Articol de Ionuţ Coman, Marius Mărgărit  —  joi, 10 aprilie 2008

Preşedintele AJF Constanţa, Vasile Mihu, a reinventat regulamentul disciplinar. În "parohia" sa, un jucător suspendat, pentru o eliminare, poate evolua imediat dacă achită 50 RON de fiecare etapă de suspendare.

Este observator federal la Liga a II-a şi Liga a III-a. Dar şi preşedintele AJF Constanţa, for afliliat la FRF. Chiar şi aşa, în fotbalul judeţean, de Liga a IV-a, condus de Vasile Mihu, fotbalul se joacă după un alt regulament: Dacă un fotbalist ia "roşu", nu contează. Poate juca fără probleme, dacă achită 50 RON pentru fiecare etapă de suspendare. Chiar dacă este vorba de una pe două sau mai multe runde. "Numai la violenţe fizice asupra adversarilor sau a arbitrului nu funcţionează regula!", susţine senin Vasile Mihu.

Nu-l deranjează că sînt încălcate regulamentele FRF şi UEFA, pe care este obligat să le respecte: "Cluburile au luat decizia în Adunarea Generală Judeţeană. Mai adaptăm şi noi pe regulamentul pe specific local. Este singura excepţie, asta legată de cartonaşele roşii. În rest, respectăm regulamentele. N-am anunţat federaţia. De ce s-o facem? Fotbalul de masă are alte caracteristici. Tot jucau fotbaliştii suspendaţi pe fals. Aşa, măcar să plătească. Cînd va promova o echipă în Liga a III-a, o să joace pe regulamentul FRF şi UEFA!. Din sumele strînse aşa luăm mingi şi echipament. Deci banii se întorc la echipe, dar sprijină fotbalul".

1 etapă - 50 RON

"E o încălcare flagrantă a regulamentului. Le-am dat termen asociaţiilor judeţene să intre în normalitate pînă la finalul sezonului Altfel, se poate ajunge chiar pînă la dezafilierea acestora"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

"Nu pot să cred aşa ceva. O asemenea modificare a regulamentului încalcă grav statutul unei asociaţii judeţene. Trebuie să verificăm şi dacă e aşa, se vor lua măsuri"
Ionuţ Lupescu, director general FRF

"Se va face o anchetă şi dacă echipa care cîştigă Liga a IV-a în judeţul Constanţa a beneficiat de această reglementare, legată de suspendări plătite, ar putea să nu mai intre la barajul de promovare"
Patriţiu Abrudan, reprezentant AJF-uri în CEx al FRF

DECLARAŢIA ZILEI

În regulamentele FRF sînt şi aspecte neprecizate în cazul campionatelor judeţene. UEFA face regulamentele la UEFA, în rest mai adaptăm şi noi pe specificul local. La noi, pentru un "rosu", se poate plăti, iar jucătorul să joace etapa următoare"
Vasile Mihu, preşedinte AJF Constanţa

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.