Tenis

CTP, despre eliminarea lui Halep de la Madrid: „Ar fi de reținut două lucruri. Cel negativ nu știu cum poate fi rezolvat”

+10 Foto
Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) a fost învinsă de Elise Mertens (25 de ani, 16 WTA), scor 6-4, 5-7, 5-7, în optimile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Madrid.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 04 May 2021

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) a fost învinsă de Elise Mertens (25 de ani, 16 WTA), scor 6-4, 5-7, 5-7, în optimile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Madrid.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat eșecul lui Halep pentru GSP.ro. Acesta a remarcat o stare de neliniște interioară la campioana de la Wimbledon 2019, dar a punctat și un aspect pozitiv, agresivitatea superioară din joc. 

CTP: „Halep are o agitație interioară”

„Nu tenisul Simonei a fost rău în acest meci, ci starea ei psihică. Nu atât legată de tenis, cât din punct de vedere uman, pur și simplu. Are o anume agitație interioară, este irascibilă, nu are răbdare. Principala ei greșeală a fost că s-a grăbit foarte mult în acest meci. S-a grăbit între puncte, fără să își ia mai mult timp în momentele importante ale meciului și a greșit lovituri atât de simple, încât aceste greșeli au atras după sine altele în serie”, a fost începutul analizei făcute de Cristian Tudor Popescu.

Halep, eliminată de Mertens de la Madrid: „Tactic, Simona a jucat bine”

„Din punct de vedere tactic, Simona a jucat bine, a fost agresivă, a încercat să își câștige punctele cu lovituri câștigătoare, fără a aștepta eroarea lui Mertens. A avut și reușite tehnice deosebite, dar înfrângerea a rezultat din starea de rezistență a belgiencei, care a făcut un joc de apărare întins la limită și, cum spuneam, nervozitatea, lipsa de răbdare a Simonei. 

Ar fi de reținut două lucruri, unul pozitiv, anume că Simona încearcă să joace un tenis mai ofensiv, un tenis orientat mai degrabă spre lovituri direct câștigătoare, cu care a reușit rezultate extraordinare în semifinala și finala Roland Garrros-ului 2018, pe care le-a câștigat, precum și la Australian Open 2018. Negativă este starea interioară a Simonei, care nu știu cum poate fi rezolvată”, a concluzionat CTP. 

VIDEO Rezumatul meciului Halep - Mertens:

FOTO Imagini din eșecul suferit de Halep la Madrid

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.