Liga 1

Sepsi - CS Universitatea Craiova 2-0 » Așa e la Craiova! Oltenii își iau gândul de la titlu

+15 Foto
Sepsi - Craiova, live pe GSP.ro

Articol de Eduard Apostol, Bogdan Bălaş (foto)  —  miercuri, 05 mai 2021

Sepsi Sf. Gheorghe a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 2-0, și a frânt speranțele oltenilor la titlu.

Sloganul promovat de olteni se potrivește și acum în situația juveților, care, cu eșecul de la Sfântu Gheorghe, își pot lua adio de la lupta la titlu, dacă nu se vor întâmpla minuni. Sepsi pune presiune pe podium!

Craiova fotbalistică a fost mereu "altceva" în campionatul intern. Este în ADN-ul oltenilor să facă partide memorabile, să aibă perioade de mare succes, pentru ca apoi să cadă inexplicabil. Dacă la sfârșitul sezonului trecut, după un galop fulminant, a încheiat lamentabil acasă în finala campionatului cu CFR Cluj, aseară, juveții au ieșit, teoretic, din lupta la titlu.

CS Universitatea Craiova, învinsă de Sepsi

După ce au răpus CFR Cluj și FCSB, imediat, alb-albaștrii n-au luat niciun punct cu Clinceni și cu Sepsi. Incredibil, sincer! Andrei Ivan a mai avut câteva zbateri, plus o ocazie mare, în rest, multe umbre pe teren și câțiva jucători rudimentari. Practic, nu știi ce-a jucat Craiova la Sfântu Gheorghe. 

Nu funcționează "placa oboselii", mai ales că în mod normal "victoriile aduc victorii", după ce ai umilit CFR și FCSB, iar deplasările le faci în stil de echipă europeană, cu avionul și în cele mai bune hoteluri. Acum, U Craiova tremură și pentru locul 3, Sepsi vine în forță din urmă. Practic, deja se prefigurează ideea unui sezon ratat, doar eventuala câștigare a Cupei României ar fi "zaibărul" care să mai aline durerea juveților.

Aliat de nădejde pentru CFR Cluj!

Sepsi va fi un nume de luat în seamă pentru ediția viitoare la podium! Managementul și siguranța clubului, leadership-ul lui Leo Grozavu, liniștea și aerul zonei îi fac pe cei din Sfântu Gheorghe să atace locul 3 în prezent, cu gândul ca la anul să fie și mai puternici. 

Clujeanul Mitrea și Petrila, împrumutat de CFR la Sepsi, au îngenuncheat Craiova și oferă un mare ajutor "feroviarilor". Chiar dacă amenință că vor merge în Gruia să câștige, covăsnenii au pierdut acasă cu CFR, dar au răpus FCSB și Craiova. Dacă tot vorbim de realitate, Sepsi chiar are o echipă solidă, fără fițele pe care și le-au luat mulți dintre adversarii de aseară, de aici diferența de scor de pe tabelă. 

Craiova își ia adio de la titlu

CS Universitatea Craiova rămâne cu 37 de puncte, iar șansele la titlu devin pur matematice din acest moment. Liderul CFR Cluj are un avans de 5 lungimi și un meci mai puțin jucat. Sepsi își consoldidează locul 4, cu 33 de puncte. Mai mult, se apropie la doar 4 lungimi de adversara de astăzi.

FINAL » Sepsi OSK - CS Universitatea Craiova 2-0

Sepsi - Craiova, echipe de start

Sepsi: J. Fernandez - Csiszer, Ninaj, B. Mitrea, Ștefănescu - Vașvari, N. Păun - Dumiter, E. Gonzalez, Achahbar - Safranko 
Rezerve: Niczuly - Tincu, Golofca, Nouvier, Aganovic, C. Petrila, Purece, Fofana, N. Tamas
Antrenor: Leo Grozavu

Craiova: Pigliacelli - Vătăjelu, Acka, M. Constantin, N. Bancu - Nistor, Al. Mateiu - I. Mitran, Cicâldău, Al. Cîmpanu - A. Ivan 
Rezerve: I. Popescu, Șt. Vlădoiu, Bălașa, Căpățînă, Ov. Bic, Baiaram, Fedele, Ofosu, Tudorie Antrenor: Marinos Ouzounidis

Mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.