Liga 1

A rămas doar 27% din FCSB! Echipa lui Toni Petrea a ajuns într-o situație extremă

Florin Tănase, 26 de ani, se află la cel mai bun sezon din carieră, a marcat deja 22 de goluri, cu 30% peste ce înscrisese la un loc în precedentele două ediții de Liga 1 // FOTO: Cristi Preda

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Thursday, 06 May 2021

FCSB va fi lipsită la Botoșani și de aportul lui Florin Tănase, după ce în februarie l-a vândut pe Man, iar în martie l-a pierdut și pe Coman, cei 3 producând în acest campionat nu mai puțin de 46 din cele 63 de goluri marcate de roș-albaștri.

  • FC Botoșani și FCSB se întâlnesc azi, de la ora 19:45, în etapa cu numărul 6 din play-off-ul Ligii 1. Partida poate fi urmărită în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Telekom Sport 1, Digi Sport 1 și Look Sport+. 

FCSB n-a pierdut doar două puncte imense în derby-ul cu CFR, ci și 3 jucători de bază: Tănase, Miron și Șut. Primul e suspendat, ceilalți doi s-au accidentat. Dintre toți însă, absența decarului pare să fie aproape imposibil de surmontat. E un fotbalist care a bifat aproape 90% din cele 35 de etape, dar, mai mult, e, de departe, golgeterul echipei și chiar al Ligii 1. 

De fapt, împotriva Botoșaniului, trupa lui Toni Petrea va fi într-o situație extremă, în care nu s-a aflat deloc în actualul campionat: nu va avea în teren niciunul dintre cei 3 jucători din tridentul ofensiv pe care s-a bazat în mare parte a sezonului

FCSB, fără principalii marcatori

Tănase a luat al 4-lea cartonaș galben în play-off, în vreme ce Man a fost vândut la Parma în urmă cu 3 luni, iar Florinel Coman s-a accidentat grav în meciul România - Macedonia, când a suferit o ruptură musculară.

Cei 3 au dus echipa în spate și câtă vreme măcar doi dintre ei au fost pe teren, FCSB a dominat campionatul. De fapt, realizările lor și ponderea pe care o au în totalul golurilor bifate de roș-albaștri demonstrează dependența de ei. Împreună, cei 3 au produs nu mai puțin de 46 de goluri, dintre cele 63 marcate de FCSB. Ceea ce înseamnă un procent de 73%!!!

JUCĂTORGOLURI MARCATEPASE DE GOL*
Fl. Tănase224
D. Man142
Fl. Coman13
TOTAL379

*pase de gol oferite altor jucători în afară de Tănase, Man și Coman

Un singur meci fără Man, Tănase și Coman: dezastrul cu Liberec

În această situație, în care să nu se bazeze pe niciunul dintre cei 3, FCSB s-a regăsit la un singur joc din actualul sezon. Nu a fost unul de campionat, ci partida din turul 3 preliminar al Europa League, cu Slovan Liberec. Atunci, FCSB a fost decimată din cauza cazurilor de coronavirus, a evoluat cu o formulă improvizată și totul s-a terminat cu un eșec, 0-2, și cu eliminarea din cupele europene.

Doar o victorie când cei 3 n-au produs nimic

O dovadă că FCSB chiar a fost dependentă de măcar unul dintre cei 3 jucători ai tripletei Tănase, Man, Coman e faptul că în marea majoritate a cazurilor în care ei n-au produs absolut nimic, nici gol, nici assist, echipa lui Petrea nu a reușit să se impună. Din 8 astfel de situații, FCSB a câștigat o singură dată, împotriva Chindiei. În rest: 9 eșecuri și două remize. Mai mult, în 7 jocuri nu a marcat deloc!

Meciuri în care Tănase, Man și Coman n-au dat gol sau pasă de gol

PartidaMarcator FCSBAssist 
CFR - FCSB 2-0--
Argeș - FCSB 0-0--
FCSB - Clinceni 0-1--
Hermannstadt - FCSB 1-0--
FCSB - Chindia 1-0Olaru-
FCSB - Craiova 0-0--
FCSB - Sepsi 1-2Oct. PopescuMoruțan
Craiova - FCSB 2-0--

2,3 golurimarcate pe meci a fost media reușită de FCSB pe parcursul primelor 20 de etape, perioadă în care cuplul Tănase-Man a bifat aproape toate jocurile

1,1goluri marcate pe meci e media bifată de FCSB în campionat după ce Man a fost vândut

Totul rămâne pe umerii unei triplete de 21 de ani

În absența trioului Tănase, Man, Coman, FCSB se va baza, în ofensivă, la confruntarea de la Botoșani pe 3 fotbaliști tineri și foarte tineri, care au cifre cât de cât bune în acest campionat. Olaru, Moruțan și Octavian Popescu au marcat împreună 15 goluri. Moruțan e cel mai bun pasator al Ligii 1, are în acest moment 11 assisturi, cu 3 peste câte deține dinamovistul Sorescu.

Cine e apt de joc dintre marcatori

JucătorGoluriPase de gol
Moruțan611
Olaru61
Oct. Popescu34

VIDEO Dezvăluiri incredibile de la FCSB: „Meme Stoica a vrut să mă bată”

>

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.