Tenis

Simona Halep a renunțat la un antrenor: „Nu pot găsi un motiv evident”

+10 Foto
Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) a decis să renunțe la colaborarea cu antrenorul Artemon Apostu-Efremov

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 06 May 2021

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) a decis să renunțe la colaborarea cu antrenorul Artemon Apostu-Efremov, începută în decembrie 2019.

Eliminată în optimile turneului de la Madrid de Elise Mertens (25 de ani, 16 WTA), scor 6-4, 5-7, 5-7, Halep a luat o decizie neașteptată.

Astfel, înainte de turneul de la Roma, Simona Halep a întrerupt colaborarea cu antrenorul Artemon Apostu-Efremov., urmând să lucreze doar cu australianul Darren Cahill.

Simona Halep nu mai colaborează cu Artemon Apostu-Efremov

„Nu pot găsi un motiv evident. Mai degrabă este o colaborare care a ajuns la sfârșit după multe provocări legate atât de programul competițional, cât și de restricții legate de pandemie.

O colaborare cu un jucător de asemenea calibru este o experiență fenomenală și sper să fi reușit să o învăț atât de multe pe cât am învățat eu fiind în această echipă. Darren Cahill este un mare antrenor și să îl am alături a fost o inspirație majoră", a spus Artemon Apostu-Efremov pentru as.ro.

Artemon Apostu-Efremov, fost antrenor al Simonei Halep, foto: Imago

Apostu-Efremov nu a fost alături de Simona la Madrid și Stuttgart, ultimul turneu la care a participat fiind cel de la Miami.

Ce a observat CTP la ultimul meci al Simonei Halep

„Din punct de vedere tactic, Simona Halep a jucat bine, a fost agresivă, a încercat să își câștige punctele cu lovituri câștigătoare, fără a aștepta eroarea lui Mertens. A avut și reușite tehnice deosebite, dar înfrângerea a rezultat din starea de rezistență a belgiencei, care a făcut un joc de apărare întins la limită și, cum spuneam, nervozitatea, lipsa de răbdare a Simonei. 

Ar fi de reținut două lucruri, unul pozitiv, anume că Simona încearcă să joace un tenis mai ofensiv, un tenis orientat mai degrabă spre lovituri direct câștigătoare, cu care a reușit rezultate extraordinare în semifinala și finala Roland Garrros-ului 2018, pe care le-a câștigat, precum și la Australian Open 2018. Negativă este starea interioară a Simonei, care nu știu cum poate fi rezolvată”, a explicat pentru GSP gazetarul Cristian Tudor Popescu

VIDEO Ion Țiriac știe unde suferă Simona Halep în 2021: „Are o singură problemă”

>

Citește mai multe știri din tenis:  

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.