Liga Campionilor

Sărbătoare în Ghencea! Steliștii au luat cu asalt noua arenă » Atmosferă formidabilă

+16 Foto
Suporterii Stelei s-au adunat în număr de câteva sute la noul stadion din Ghencea pentru a celebra 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni / FOTO facebook.com/CSASTEAUA

Articol de Bogdan Sorocan (video)  —  Friday, 07 May 2021

Suporterii Stelei s-au adunat în număr de câteva sute la noul stadion din Ghencea pentru a celebra 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

  • În seara zilei de 7 mai 1986, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, fotbalul românesc intra pentru totdeauna în istorie. Steaua cucerea Cupa Campionilor Europeni în fața celor de la Barcelona, după lovituri de departajare, bifând cel mai mare triumf realizat vreodată de o echipă de fotbal de la noi. Astăzi se împlinesc 35 de ani.
  • Marius Lăcătuş și Gabi Balint au fost singurii jucători care au marcat pentru Steaua de la 11 metri, în poarta lui Francisco Gonzalez Urruticoechea.

Sărbătoare în Ghencea: 35 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni

>

Fanii Stelei, asistați de câteva echipaje de jandarmerie, au aprins torțe, au cântat și au scandat numele legendelor roș-albastre, care au rulat și pe ecranele de tip LED din exteriorul arenei.

„Am amintiri plăcute, am realizat o performanță unică în fotbalul românesc. Trofeul nu era greu. Dar, dacă nu l-am mai atins niciodată, n-am avut știința să-l ridic, de-asta nu mi se vedea capul. Am avut mari emoții după meci, când am realizat câtă bucurie le-am creat românilor”, a declarat Ștefan Iovan, căpitanul Stelei de la Sevilla.

Evenimentul integral:

Citește mai multe știri despre Steaua 1986:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.