După ce au reînființat echipa Steaua București ca un departament din Ministerul Apărării Naționale, oamenii din CSA s-au gândit că ar merge să mute chiar toată societatea înapoi în 1947, la începutul comunismului și al stelismului în România.
George Ogăraru a apărut cu ideea despre pasul următor: cenzura. Mândru că reporterii aflați în Ghencea nu au formulat întrebări incomode pe 7 mai, la celebrarea a 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni, Ogăraru a calculat că așa ar trebui să se comporte jurnaliștii și în viitor în relația cu Steaua, "că e și e în interesul lor, dacă vor să intre la meciuri". Să întrebe și să scrie frumos dacă vor să fie primiți pe un stadion construit din bani publici!
E șocant să-l auzi vorbind astfel pe un om tânăr trăit și în Olanda, și în Elveția. Dacă pe Tică Dănilescu l-ar fi preocupat cenzura, te-ai fi putut gândi că ar fi doar efectul nostalgiei. George și-a petrecut cariera în capitalism, într-un sport profesionist, deci cum a ajuns el să fie posedat brusc de spiritul lui Valentin Ceaușescu?
Să fie postul din Clubul Sportiv al Armatei declanșatorul acestor porniri? El l-a mai repezit recent pe Mihai Stoica și a mutat într-un mod exagerat subiectul unui comentariu just al managerului de la FCSB. MM spusese despre Nsiah, de la Steaua, că e prea bine plătit din bani publici, pentru un jucător din liga a treia: "Nu mă deranjează să achit taxe și pentru salariul Cristinei Neagu. Să contribui pentru fotbal amator nu sunt de acord!".
"E rasism!", a acuzat Ogăraru atunci. Convenabil, a inventat un caz de rasism și i l-a aruncat în brațe lui Stoica, înainte de a le pretinde ziariștilor să vină doar cu întrebări "decente" în Ghencea. Decente, cuminți, mingi ridicate la fileu. Și reportaje despre vizita tovarășului Ogăraru pe arena pentru care cetățenii români, jurnaliști, sudori, instalatori, au plătit 94 de milioane de euro.
Ca să se încadreze în criteriile lui George, media poate relata despre duelurile colosale pe care le poartă Steaua București cu adversarul M. U. Manchester United, doar nu Mostiștea Ulmu! Ar fi indecent să creadă careva că moștenitoarea CCE din 1986 pregătește meciuri cu Mostiștea!
Imagine de la meciul ACS Mostiștea Ulmu – CSA Steaua 0-2Și, dacă tot visează la o presă ca în comunism, Ogăraru ar putea să-l împrumute pe Cicâldău de la Craiova și să nu i-l mai dea înapoi Universității. Steaua pe care speră el s-o recreeze l-a împrumutat pe cel mai bun fotbalist român din istorie, Gheorghe Hagi, și a uitat să i-l mai dea înapoi Sportului Studențesc.
Fostul fundaș dreapta al FCSB, un club pe care îl considera Steaua București, își consumă timpul pentru dresarea ziariștilor, deși el și ai lui au alte griji: Mostiștea, Afumați, FCSB 2. Finala împotriva uneia dintre ultimele două, noii "militari" n-o pot părăsi înainte s-o încheie arbitrul, că Valentin nu mai poate să le garanteze victoria!
Declarațiile lui George Ogăraru, la minutul 1:02:26
{{text}}