Formula 1

Lewis Hamilton, victorie spectaculoasă în MP al Spaniei! Strategie de manual pentru pilotul de la Mercedes

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 09 mai 2021

Britanicul Lewis Hamilon s-a impus în Marele Premiu al Spaniei, de la Barcelona, după o cursă excelentă a pilotului de la Mercedes.

Hamilton a plecat din pole-position, pentru a 100-a oară în această carieră, dar a fost depășit în primul viraj de olandezul Max Verstappen. Pilotul lui Red Bull a fost agresiv la start și a atacat pe interior în prima curbă, trecând la limită de Hamilton, după ce cei doi s-au atins.

+42 Foto
Formula 1 - MP Spania

Hamilton și Mercedes, strategie perfectă în MP al Spaniei

Deși a condus aproape toată cursa, Verstappen a ratat victoria după ce Mercedes și Hamilton au apelat la o stragie excelentă. În turul 43, Hamilton a intrat la boxe pentru a avea pneuri proaspete pe finalul cursei.

După 10 tururi, Hamilton a urcat pe doi, după ce l-a depășit pe colegul său, Valtteri Bottas, căruia i s-a transmis de la boxe să-l lase pe britanic să treacă. 

În acel moment, după 53 de tururi, din 66, diferența dintre Verstappen și Hamilton era de 11 secunde, dar în turul 60 pilotul Mercedes l-a depășit cu ușurință pe rivalul său și a condus până la finalul cursei.

+42 Foto
Formula 1 - MP Spania

A fost victoria cu numărul 98 pentru Hamilton, a treia din acest sezon și a 6-a în Spania, egalând recordul lui Michael Schumacher pe circuitul de lângă Barcelona. Lewis a fost urmat de Max Verstappen și de Valtteri Bottas.  

Clasamentul final al Marelui Premiu de Formula 1 al Spaniei

Clasament general piloți

  1. Lewis Hamilton 94p
  2. Max Verstappen 80p
  3. Valtteri Bottas 47p
  4. Lando Norris 41p
  5. Charles Leclerc 40p

Clasament general constructori: 

  1. Mercedes 101p
  2. Red Bull 83p
  3. McLaren 53p
  4.  Ferrari 42p
  5.  Alpine Renaulr 13p

Citește mai multe știri din sporturi: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.