Handbal

Locul 3 pentru Minaur Baia Mare în EHF European League. Revenire spectaculoasă pentru băimărence

Hora bucuriei băimărencelor după victoria cu Ikast FOTO Dan Potor

Articol de Marian Ursescu  —  duminică, 09 mai 2021

Minaur Baia Mare a întors soarta partidei cu Ikast Herning în ultimele 8 minute, după ce fusese condusă chiar și cu 5 goluri de daneze. Kovacevici, Tănasie și Idehn au fost eroine în meciul câștigat cu 33 la 31.

Minaur Baia Mare a început greu disputa cu danezele de la Ikast Herning, finala mică a EHF European League. Înfrângerea din semifinale, cu Nantes, încă se simțea. Prima repriză a fost parcă o copie a meciului de sâmbătă.

Fără apărare, fără poartă, Minaur a încasat iar 19 goluri într-o repriză. Noroc că în atac, lucrurile s-au legat mai bine. Vedeta Jovaka Kovacevici a jucat mult mai bine și și-a ținut echipa în viață. Chiar și așa, nimic nu părea că le va salva pe băimărence de la o nouă înfrângere. Ikast s-a desprins la 4-5 goluri diferență și părea că deține controlul.

Locul 3 pentru Minaur Baia Mare în EHF European League: salvarea vine de la Idehn

Danezele și-au pierdut și ele suflul însă din minutul 45 încolo și maramureșencele au simțit asta. Portarul Filippa Idehn a închis poarta în ultimele 10 minute, iar Minaur a egalat pentru prima dată în minutul 52! Imediat suedeza Blohm a dus chiar echipa în avantaj. Gazdele mai conduseseră o singură dată în meci, la 1-0.

Și antrenorul danez Kasper Christiansen a dat o mână de ajutor. El a scos portarul și a riscat cu 7 jucătoare pe semicerc. Numai că nu i-a reușit. A luat patru goluri cu poarta goală. Chiar și portarul Idehn a marcat. Nordicele au intrat în criză de idei. Minaur Baia Mare le-a forțat să arunce de pe extreme, dar acolo Idehn a fost imbatabilă. Tănasie a înschis tabela la 33-31, extrema stânga, cu 6 reușite, fiind alături de Jovana Kovacevici (11 goluri), principalele marcatoare ale Minuarului.

Bucuria din vestiarul lui Minaur Baia Mare

>

Jucătoarele băimărence s-au mutat rapid în vestiar, acolo unde au început cheful. Tot acolo și-au pus la gât și medaliile de bronz câștigate pentru locul 3 în a doua competiție europeană. „A fost un meci greu, dar am avut puterea să revenim. Trebuie să nu mai începem așa prost, dar important e că am arătat că nu cedăm. E un rezultat de moral, ne ajută în meciurile următoare”, a declarat căpitanul Anca Polocoșer.

Minaur Baia Mare-Ikast Herning 33-31

  • Minaur: Kovacevici 11, Tănasie 6, Cioca 4, Blohm 4, A. Popa 2, Araujo 2, Idehn 1, Burlacenko 1, Laslo 1, Fujita 1. Antrenor: Costică Buceschi
  • Ikast: V. Johansen 6, Fauske 5, Bakkerud 5, M. Kristensen 4, Brandt 4, Moller 3, Skogrand 1, Petersen 1, Romer 1, Hougaard 1. Antrenor: Kasper Christiansen

Rezultate Final 4 EHF European League

  • Semifinale: Nantes Atlantique-Minaur Baia Mare 36-34, Siofok KC-Ikast Herning 36-34 
  • Finala mică: Minaur Baia Mare-Ikast Herning 33-31 
  • Finala: Nantes Atlantique-Siofok KC

Citește și alte știri despre handbal: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.