Liga 1

Două faze controversate în Universitatea Craiova - FC Botoșani » Oltenii, dezavantajați de arbitraj

Al Mawas era în ofsaid în momentul centrării lui Caia // foto: captură DigiSport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 09 mai 2021

FC Botoșani a beneficiat de o eroare de arbitraj în startul meciului cu CS Universitatea Craiova.

În minutul 9 al meciului de pe „Ion Oblemenco”, Alexandru Caia a trimis o centrare în fața porții oltenilor. În momentul centrării, Mahmoud Al Mawas se afla în afara jocului. Balonul trimis de Caia a fost deviat de Mihai Bălașa, apoi Al Mawas l-a împins în plasă, reușind astfel să deschidă scorul. „Centralul” Marian Barbu și asistentul de pe acea parte, Laszlo Bucsi, nu au intervenit.

Momentul în care Al Mawas împinge mingea în plasă

Deși Al Mawas era în ofsaid în momentul centrării, faptul că Bălașa a atins mingea a dus la validarea golului. De ce? Asistentul a considerat că fundașul oltenilor a jucat mingea în mod controlat, prin urmare, conform regulamentului, nu trebuia ridicat fanionul. Cei de la Craiova au protestat, considerând că Bălașa a deviat mingea fără intenția de a o controla.

Craiova, penalty cerut și penalty primit

Craiova a acuzat arbitrajul și în minutul 18, la o ciocnire între Hidajet Hankic și George Cîmpanu. Portarul moldovenilor a ieșit din poartă pentru a respinge o centrare, a trimis balonul departe de propriu careu cu capul, dar a lăsat brațele întinse și l-a doborât pe Cîmpanu, care urmărea centrarea. Oltenii au cerut penalty, Marian Barbu a lăsat jocul să curgă.

În cele din urmă, Craiova a primit un penalty, în minutul 24, după o intervenție târzie a lui Braun asupra lui Baiaram. Dan Nistor a transformat impecabil și a egalat la 1. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.